900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Adrian Bulboacă ne punctează pe scurt isprăvile lui de anul trecut @ Guild Report 2022

De Difuzor GF| 06 Aprilie, 2022 | Categorie: fotografie | Vizualizări: 901

N-am înțeles mare lucru din 2021 pentru că nu a mai semănat cu ultimii, știu eu, 10 ani. Cu 2020, nici nu mai zic, ăla a fost one of a kind.

Pe scurt, am făcut cu mult mai multă fotografie comercială – portrete corporate, conținut foto și video pentru social media pe set de reclame, key visuals, original content. Am făcut parte din câteva proiecte pentru ONG-uri pe care le urmăresc și le apreciez – Anais, Teach for Romania, Habitat for Humanity, MagicCamp, SamuSocial și, din păcate, am fotografiat cu mult mai puțin teatru.

Am intrat în niște apă rece din Marea Nordului, în Suedia, am mers cu un tren fain pe Valea Rinului, în Germania și m-am plimbat pe străduțe mici din Puglia, în Italia.

Am renovat împreună cu Ionuț Staicu studioul foto în care mă primește de șapte ani și am mai adăugat niște echipament în trusa foto.

Am lucrat la un proiect care o să-mi rămână foarte mult în minte. Dumitru Gorzo a făcut o expoziție imensă în Magazinul Universal din Reșița și am avut ocazia să petrec vreo 4 zile, singur în clădire, să documentez cele aproape 200 de lucrări. Din clipă în clipă o să iasă un catalog al expoziției din asta.

În rest, tot anul am așteptat, împreună cu Sorin Florea, să aflăm dacă ne întoarcem în Nordul Canadei să terminăm documentarul început în 2020, everRestless. Și se întâmplă.Foto sus: Andreea Retinschi 

bulboaca gorzo sorin florea ionut staicu

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro