898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

FOTOGRAFIE DOCUMENTARă + COLAJ. Expo @ Balkanik Fest, 9-11 septembrie 2016

De Graphic Front| 05 Septembrie, 2016 | Categorie: fotografie | Vizualizări: 1419

1. ULTIMA TRANSHUMANță
Asistăm la dispariţia unui mod de viaţă. Din ce in ce mai putini ciobani mai merg la drum, in transhumanţă. Transhumanța este drumul de câteva sute de kilometri pe care ciobanii îl parcurg toamna și primăvara între munte și câmpie pentru a hrăni și proteja turmele. 'Ultima transhumanţă' descrie in film si fotografie dispariţia unui mod de viaţă milenar. Este un proiect artistic, etnografic şi sociologic care insumeaza 10 ani, 6 ţări, peste 50.000 de km parcurşi, 100.000 de fotografii, 100 de ore material filmat şi 100 de ore înregistrări audio.
Unii ciobani merg zi de zi cu oile, sute de kilometri într-un an, dorm unde îi prinde noaptea, sub cerul liber, indiferent de anotimp. Trăiesc într-o altă lume, într-un alt timp, într-un calendar cvasi-cosmic. Şi totuşi îi întâlnim din când în când. (Dragoș Lumpan)

Foto, texte/ Dragoș Lumpan


==========================================================
2. BUCUREșTI DEMOLAT - Arhive neoficiale de imagine
Dincolo de capitalul său nostalgic, arhiva aceasta devine un instrument de lucru cu funcție de recuperare culturală, de reparație morală ce s-ar mai putea aduce azi porțiunii trupului de oraș afectat (aproximativ o cincime), și călăuză în achiziția de noțiuni elementare legate de tipuri arhitecturale, stiluri, ornamentică, stratigrafia unui sit urban cu identitate. 

Foto/ Cristian Bonciocat
Texte/ Hanna Derer
(imagini și texte din proiectul editorial coordonat de șerban Bonciocat)Design expoziție/ Ciprian N. Isac - Atelierul de grafică

==================================================== 3. B cause - Colaj de cauze globale, realizat de Creionetica.Conceptul ”B Cause” este un dialog vizual între lupta pentru o cauză și plăcerea de a descifra arta colajelor. Universul colajelor este unul suprarealist, reprezentând pulsul și culoarea subiectelor societății în care trăim. Ele ne conturează sistemul nostru de valori și idealul colectiv, care sunt în continuă transformare. Justiția socială, drepturile omului, protecția mediului, libertatea presei și egalitatea de șanse sunt teme încă controversate la mai bine de 70 de ani după ce au fost oficial adoptate. Laitmotivul expoziției sunt legumele și inspirația este dată de tema ONU pentru 2016: “Anul internațional al semințelor și legumelor”, care ne invită la un stil de viață sănătos.
Eveniment FB aici: httpss://www.facebook.com/events/105882246536331/

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.