900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Atelier de printare foto analog cu Alina Uşurelu @ ALTelier

De Difuzor GF| 28 Iunie, 2021 | Categorie: fotografie | Vizualizări: 746

CÂND: Sâmbătă, 3 iulie de la 12:00 la 17:00
UNDE: ALTelier, Ştirbei 138, casa de cărămidă din spatele curţii, etaj 1.

NUMĂR MAXIM DE PARTICIPANȚI: 4
COST: 300 de lei Vă invit să explorăm împreună universul fotografiei analog. Laboratorul foto analog este un loc în care timpul se transformă, iar posibilităţile de a experimenta cu fotografia sunt infinite, aşa că m-am gândit să împărtăşesc câteva tehnici cu voi.

• În prima parte vă voi face o introducere în tehnica de printare analog şi vă voi explica cum funcţionează soluţiile chimice şi intrumentele necesare acestei tehnici. Vom realiza împreună transferuri de imegine de pe negativ pe hârtie.

• În a doua parte vom experimenta tehnica de expunere multiplă din aparatul de mărit şi vom realiza împreună imagini cu această tehnică.

• În a treia parte vom lucra cu ideea de stencil în fotografia analog şi vom realiza împreună colaje foto cu această tehnică.

• În a patra parte vom introduce patternul, suprapunerea prin contact şi hârtia celuloid în joc. Vom experimenta împreună intervenţii pe printul foto analog.

ECHIPAMENTUL PE CARE ÎL FOLOSIM: aparat de mărit Meopta Opemus 5, soluţii (revelator, stop, fixator) de la Rollei, hârtie Rollei RC Vintage Matt 17,8 x 24 cm şi stanciluri, markere şi hârtie celuloid.

CU CE TREBUIE SĂ VII DE-ACASĂ: câteva negative expuse şi developate (ideal cu cadre realizate în contexte cât mai diverse)

Prin paypal: paypal.me/developingart

Prin transfer bancar: RO73BRDE410SV80453064100 Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta pe altelier138@gmail.com
 


ALTelier este un spaţiu DIY gestionat de artişti la intersecţia dintre arte vizuale şi arte performative cu focus pe fotografie ca proces artistic.
ALTelier s-a deschis în mai 2021 după câteva luni intense de renovare cu expoziţia The Unseen Story of a Future community, iar din luna iulie, publicul poate participa la ateliere de fotografie analog, de practici performative şi poate închiria un loc la birou sau camera obscură. Pe 3 iulie dăm startul atelierelor cu DARKROOM SLICES, un atelier de mărire foto experimental cu Alina Uşurelu în care vom explora creativ câteva practici de utilizare a hârtiei foto argentice.Alina Uşurelu - EZA „Artistă multimedia. Folosesc imaginea, corpul şi vocea ca să deschid uşi către lumi nevăzute. Îmi caut mereu aparatul de fotografiat în vise atunci când descopăr imagini pe care vreau să mi le amintesc şi îmi place să blurez graniţele dintre medii. Am descoperit un alt eu pe care o cheamă EZA. Ea îşi ascultă mereu intuiţia şi crede în magie.”atelier foto alina usurelu altelier fotografie

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro