900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Ghidul de pregătire – Cum poți supraviețui unui cutremur. Material produs de ARCEN în 20.000 de exemplare

De Difuzor GF| 29 Iunie, 2021 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 1632

ARCEN a lansat miercuri, 23 iunie, de la ora 19.00, în cadrul unui eveniment cu public, ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur?, dezvoltat în cadrul proiectului Antiseismic District, împreună cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic.

Ghidul de pregătire pentru cutremur este un instrument complex, care propune măsuri concrete pe care le putem lua înainte, în timpul și după un cutremur major. Ghidul conține harta centrului Bucureștiului cu imobilele încadrate în clasele I și II de risc seismic, imobilele încadrate în categoriile de urgență U1, U2 și U3, arterele care ar putea fi blocate în urma unui cutremur major, propuneri de puncte de întâlnire după cutremur, precum și puncte medicale.

ARCEN a tipărit ghidul într-un prim tiraj de 20.000 de exemplare, care urmează să fie disponibil în mai multe puncte de ridicare din oraș și distribuit locuitorilor Capitalei, pentru a-i ajuta să conștientizeze faptul că riscul unui cutremur major este o constantă în viața noastră și că este esențial să fim pregătiți pentru a ne crește șansa de supraviețuire și pentru a ne proteja pe noi și pe cei apropiați.

Cum poți supraviețui unui cutremur? este rezultatul efortului de documentare și de interacțiune pe care echipa Antiseismic District l-a desfășurat în ultimii doi ani, în comunități care locuiesc în zone vulnerabile la seism, dar și a dialogului cu autoritățile locale și naționale care gestionează situațiile de urgență.

La peste patru decenii de la cutremurul din 1977, Bucureștiul continuă să fie una din cele mai vulnerabile și cel mai puțin informate capitale europene cu privire la riscul seismic. În acest context, proiectul Antiseismic District și-a propus ca obiectiv central schimbarea paradigmei așteptării pasive, punând accentul pe pregătirea individuală, care poate să face diferența între viață și moarte, într-o situație critică.


Antiseismic District este un proiect ARCEN, dezvoltat în parteneriat cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, de informare, educare și pregătire în caz de cutremur, care propune un set de acțiuni individuale, practice și responsabile pentru reducerea riscurilor în cazul unui cutremur major
Proiectul este susținut prin Fondul Bucureștiul Pregătit, gestionat de Fundația Comunitară București și finanțat de ING Romania, IKEA România, Lidl Romania, Enel România și Endava.

          Aici locurile unde poate fi găsit ghidul.       

Sponsori: PAID Romania, Fundația Alexandrion, MEGA IMAGE, Medlife, Sun Plaza.

Parteneri: Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, OMA VISION.

Design grafic: Radu Manelici
 arcen atiseismic district cutremur

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro