870 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

6500€ puși în joc – Bursele și rezidențele de creație Cărturești. Ediția a 2-a.

De Graphic Front| 11 Septembrie, 2021 | Categorie: competiții | Vizualizări: 1096

Fundația Cărturești, în parteneriat cu Pro Patrimonio și Asociația Maria, anunță continuarea programului de Burse și rezidențe de creație literară dedicate scriitorilor români. Aflate la ediția a doua, după 4 rezidențe încheiate și cu un prim volum care a văzut deja lumina tiparului, Bursele și rezidențele de creație literară Cărturești duc mai departe demersul de susținere și încurajare a literaturii române contemporane.

Anul acesta, proiectul constă în acordarea a 5 burse, respectiv 5 rezidențe de creație, în valoare de 1300 de euro fiecare. La fel ca în 2020, vor fi oferite 4 burse și 4 rezidențe de creație la categoriile roman, proză scurtă, poezie și eseu, la care se adaugă o „Bursă specială a juriului”. Aceasta din urmă va fi acordată – pentru oricare dintre cele patru categorii menționate – unui proiect literar remarcat de juriu în procesul de selecție și nu presupune criterii speciale de înscriere.

Pentru susținerea Burselor și rezidențelor de creație Cărturești, cititorii sunt invitați să se alăture inițiativei, cumpărând cărțile autorilor români în perioada 1 – 30 septembrie din librăriile Cărturești și de pe carturesti.ro, în cadrul campaniei #CititoriPentruScriitori. Astfel, 10% din vânzările obținute în urma campaniei vor fi redirecționate către Fundația Cărturești, pentru sprijinirea acestor burse și rezidențe.

Autorii interesați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, se pot înscrie în perioada 1 – 15 octombrie, trimițând la adresa burse@carturesti.net, următoarele:

O scrisoare de intenție (maximum 750 de cuvinte) care să conțină o descriere a proiectului literar propus și stadiul de lucru vizat pentru rezidență (dacă volumul se află într-o etapă de început, de mijloc, de planificare, de finalizare etc.)

Un fragment extras din proiectul literar cu care se înscriu (5 poeme și maximum 10 pagini pentru proză/eseu) menționând una dintre categoriile: proză scurtă, roman, poezie sau eseu.


Perioada de selectare a bursierilor este 15 octombrie – 15 noiembrie
Anul acesta, juriul va fi alcătuit din:

Carmen Mușat (critic literar, redactor-șef Observator Cultural)

Alina Purcaru (scriitoare și jurnalistă)

Alina Aviana (redactor, membru în departamentul de comunicare Cărturești)

Marius Chivu (scriitor, critic literar, redactor Dilema Veche)

Cristian Lupșa (editor Decât o Revistă).

Rezidențele de creație literară se vor desfășura timp de o lună, astfel:

Vila Golescu, Câmpulung Muscel, 2 scriitori, luna martie

Conacul Petre P. Carp din Țibănești, 3 scriitori, luna iunie.

Pentru mai multe detalii accesați
blogul Cărturești

Prima ediție a Burselor și rezidențelor de creație literară Cărturești s-a bucurat de 150 de înscrieri și de aprecierile și încurajările scriitorilor și ale oamenilor din industria de carte. Câștigătorii primei ediții au fost: 


Andrei Dósa (roman)Ștefania Mihalache (proză scurtă)Ștefan Bolea (eseu)Olga Ștefan (poezie)Pentru mai multe detalii accesați blogul CărtureștiAcest advertorial a fost achiziționat de cărturești.ro Pentru a beneficia de un pachet de promovare, vă rugăm accesați acest link 

carturesti carte proză poezie promo GF

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.