859 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

500 Eu pentru cele mai bune 10 idei înscrise la Street Delivery 2020

De Difuzor GF| 16 Mai, 2020 | Categorie: competiții | Vizualizări: 835

MANIFEST
Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Provocăm participanții să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața în cartier mai bună, mai sustenabilă, mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către comunitățile orașului a devenit o necesitate.DE CE?
Pentru că, după aproape două luni în izolare, am început să observăm de la geam acele detalii pe care până acum le treceam cu vederea. Pandemia ne-a împins să privim altfel vecinătatea și să redescoperim un peisaj micro pe care suntem nevoiți să-l regândim și să-l reconstruim pentru a face față noii realități.
Nu vrem să ne întoarcem la ”normalul” sufocant, aglomerat, haotic. Vrem orașe mai atente la nevoile oamenilor, mai apropiate de natură, mai conștiente de felul în care problemele societății sunt conectate.
Ne vrem străzile înapoi pentru interacțiuni față în față, nu bară la bară! Vrem spațiu public real, verde, sănătos, ca să putem înfrunta orice criză, fără să fim nevoiți să ne închidem în case pentru a afla că, în lipsa poluării, se văd stelele! Acum, când ne reîntâlnim cu orașul, e important să nu uităm ce ne-am promis. Rezoluțiile personale din izolare pot deveni soluții la problemele comunității în care trăim.
ReSoluții pentru oraș!


APEL DE PROIECTE
Acum, că ți-ai urmărit cartierul din izolare, ce ai vrea să schimbi la el? Cum te-ai reapropia, după lunga despărțire, de mica ta bucată de oraș? Vino cu idei de proiecte care să facă viața la tine pe stradă mai plăcută, mai creativă, mai sigură, mai atentă la mediu! Adunăm mărturii despre ce am învățat din această experiență și promisiuni pentru cum ne-am propus să fim după. Căutăm soluții de pregătire pentru viitoruri incerte. Ne redefinim normalitatea. Ne luăm înapoi orașele, pentru oameni!

Cum te ajutăm să-ți faci propria insulă Street Delivery — pe balcon, în grădină, în fața blocului, în noile spații publice definite de pandemie:

► Sprijinim financiar realizarea la Street Delivery a celor mai bune 10 idei cu suma de 500€/proiect.
► Oferim servicii de mix-and-match pentru proiecte care se completează. Te ajutăm să-ți găsești parteneri, susținători, sponsori, voluntari.
► Sprijinim cu resurse, contacte și logistică.
► Proiectele pot fi legate de un loc anume sau poți propune un concept general pentru care găsim împreună forma potrivită. Important e să prindă viață în perioada evenimentului și să poată trăi bine-mersi și după.
► Includem acțiunile participante într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend în care se desfășoară Street Delivery, ca să te vadă nu doar vecinii, ci și oameni de peste tot.


Mai multe + înscrieri aici

Mai multe despre edițiile anterioare aici

street delivery

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro