841 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Peste 750 de proiecte concurează în cadrul celei de a IV-a ediții a Galei Industriei de Carte din România

De Graphic Front| 16 Aprilie, 2015 | Categorie: competiții | Vizualizări: 1054

La finalul înscrierilor la cea de a IV-a ediție a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar, a căror primă jurizare a avut loc pe 8 aprilie, la Biblioteca Națională a României, organizatorii se bucură să constate o reacţie entuziastă din partea tuturor instituţiilor ce compun industria autohtonă de carte (edituri, librării, tipografii şi biblioteci) - o creștere cu peste 15% a numărului de participanți în competiție, anul acesta față de ediția din 2014.
Ca și la edițiile anterioare, categoria care deține recordul în ceea ce privește numărul de proiecte înscrise în concurs este cea dedicată traducerilor: peste 200 de aplicații.

Recordul în ceea ce privește creșterea numărului de aplicații vine din zona „Cel mai bun redactor/ îngrijitor de ediție”, unde numărul proiectelor înscrise în competiție anul acesta este triplu față de cel al aplicațiilor depuse anul trecut. De asemenea, și la categoria „Cea mai bună bibliotecă a anului” putem remarca o creștere a numărului de proiecte înscrise în concurs, cu aproximativ 30%. O creștere semnificativă s-a putut observa și în ceea ce privește numărul candidaților care concurează pentru prima dată la Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, cu o creștere de peste 20%.

Juriul ediției din acest an este format din: MIRCEA VASILESCU (președinte) - eseist, critic, istoric literar, jurnalist, profesor dr. al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, redactor-șef al săptămînalului Dilema Veche; SIMONA KESSLER - agent literar, „Simona Kessler Copyright International Agency”; COSMIN CIOTLOŞ - critic literar (România literară), asistent dr. al Facultății de Litere a Universității din București; LUCA NICULESCU - unul dintre cei mai apreciați jurnaliști români de astăzi, redactor-șef al RFI Româniaș OANA-VALENTINA SUCIU - lector dr. Facultatea de științe Politice, Universitatea din București; VICTORIA PăTRAșCU - autoare de cărți pentru copii, foarte activă în promovarea lecturii în rîndul școlarilor, preocupată să susțină ilustrația de carte românească; CARMEN APETREI - lector univ. dr, director Departament Grafică al Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Artă din București; CRISTINA FOARFă - editor coordonator Bookaholic, specialistă în comunicare digitală; TUDOR CREțU - directorul Bibliotecii Județene Timiș, scriitor și DANIEL VOINEA - Brand Manager Cărturești.

La ediția de anul acesta, înscrierea proiectelor în competiție a avut loc în perioada 3 martie-4 aprilie 2015.

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.