898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Mircia Dumitrescu – invitat la emisiunea “Născut în România”, astăzi de la ora 16.00 pe Radio România Cultural

De Difuzor GF| 14 Martie, 2021 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 1029

Mircia Dumitrescu, invitat la ediția “Născut în România” de astăzi, 14 martie 2021, vorbește despre sine ca despre un om al acumulărilor, care s-a construit treaptă cu treaptă, având în plus parte de prieteni de marcă, prieteni buni care i-au fost alături în acest demers lung al descoperirii de sine printr-o muncă susținută.

Gravor, sculptor și pictor, Mircia Dumitrescu a iubit poezia lui Eminescu pe care a ilustrat-o magistral, ”Metamorforzele” lui Ovidiu, povestirile lui Ion Creangă, poezia lui Nichita Stănescu și versurile lui Adam Puslojic. Cărțile sale bibliofile, începute în anul 1986, rămân de referință în cultura contemporană românească.

În anul 1963 a terminat Institutul de arte plastice “Nicolae Grigorescu”, la clasa graficianului Vasile Kazar, pe care l-a iubit nespus de mult, avându-i ca profesori dragi pe Eugen Schileru, Horia Teodoru, Gheorghe Ghițescu, Petre Achițenie. Din anul 1969 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziția personală din 1973 este una la care artistul Mircia Dumitrescu se raportează constant, pentru că atunci a avut o stachetă ridicată de care a trebuit să țină seama în toții anii care au urmat. (Fragment preluat de pe site-ul RRC)

RRC poate fi ascultat live aici


Foto Ana Maria Orban

mircia dumitrescu gravura ilustratie rrc nicolae grigorescu Eugen Schileru Horia Teodoru Gheorghe Ghitescu Petre Achitenie

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro