858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Lorenzo Mattotti - relația dintre text și imagine ar trebui să fie aceeași precum dintre text și muzică

De Difuzor GF| 04 Iunie, 2018 | Categorie: ilustrație | Vizualizări: 1782

Lorenzo Mattotti (născut la 24 ianuarie 1954) este un artist de benzi desenate și ilustrator italian. Ilustrațiile sale au fost publicate în reviste precum Cosmopolitan, Vogue, New Yorker, Le Monde și Vanity Fair. În 2003 a câștigat premiul Eisner  pentru romanul de benzi desenate Dr. Jekyll & Mr Hyde.

Mattotti s-a născut în Brescia (Lombardia).

A studiat arhitectura când era tânăr, dar nu a terminat facultatea. În schimb, a devenit artist de benzi desenate. După câteva povestiri de benzi desenate, el a decis că vrea să spună diferite tipuri de povești și să le prezinte într-un stil diferit.
Il Signor Spartaco a fost primul comic realizat sub acest concept. Mattotti a folosit formele și culorile într-un mod neîntâlnit până atunci în lumea clasică franceză-belgiană. El s-a concentrat mai mult pe lumea interioară a personajelor sale, iar absența totală a unei aventuri a fost o schimbare radicală în universul de benzi desenate.

Mattotti este inspirat în principal de pictori, muzicieni, scriitori și regizori. Pentru el, relația dintre text și imagine ar trebui
să fie aceeași precum dintre text și muzică. Cele două ar trebui să se îmbogățească reciproc. În mod neobișnuit, Mattotti susține că textul ar trebui să susțină ilustrația și nu invers. Permanenta lui grijă e ca textul să aibă suficient spațiu pentru poziționări multiple. (Wikipedia)
 

Mattotti ilustratie banda desenata comics ilustratie

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro