899 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Bucharest Stickerz Fest 2022 – ediția cu numărul II, 19 mai, Lokal

De Difuzor GF| 10 Mai, 2022 | Categorie: ilustrație | Vizualizări: 697

După ce ediţia de anul trecut s-a bucurat de un real succes printre pasionaţii de stickere, Bucharest Stickerz Fest revine cu un concept îmbunătăţit pentru a creşte comunitatea de artişti români care fac stickere şi de a o conecta cu publicul său.
Evenimentul va avea loc pe19 mai la Lokal, care va fi ,,bombardat’’ cu stickere şi paste-ups trimise de artişti din toată lumea, pentru a crea o expoziţie neconvenţională fără un termen fixat de expunere.
Dacă în 2021 doar 10% din cei peste 600 de artişti care au trimis stickere au fost români, anul acesta intenţia este de a convinge cât mai mulţi artişti români să îşi îndrepte atenţia spre forme de artă stradală mai puţin folosite în România: stickere şi paste-ups.
A fost lansat un Open Call internaţional , cu o concentrare mai mare pe creativii români decât anul trecut, mai multe detalii pe pagina de Instagram
Bucharest Stickerz Fest şi email alternative_bucharest@yahoo.com. Doritorii au avut şi o reducere de 20% dacă au ales să printeze la unul dintre partenerii festivalului: The Plot, Sticker Republic sau Sticăreşti.


Două ateliere de creat stickere vor fi organizate în cadrul evenimentului:

  • Stencil – susţinut Barto, cu sprijinul Molotow România
  • Digital – susţinut de Coon One, cu sprijinul Wacom România
Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile la adresa de email anterior menţionată.
Din dorinţa de a susţine artişti români aflaţi la început de drum, pentru prima dată în cadrul festivalului va exista un mural live painting, susţinut de Sergiu Georgian Mazerschi, artist multidisciplinar şi profesor la liceul de Arte Plastice ,,Romulus Ladea’’ din Cluj Napoca şi trei dintre elevii săi, parte din ,,Comunitatea 156’’. Aceştia vor desena un perete din locaţie, după un concept propriu.
Colecţionarii de stickere vor putea face schimb între ei iar doritorii vor putea alege din mii de stickere pentru a și le pune gratuit pe obiecte personale. Ținând cont și de evenimentele nefericite care se petrec la granița României, va exista și o licitație cu obiecte ,,bombardate’’ cu stickere, veniturile obținute fiind direcționate către victimele războiului din Ucraina.


Bucharest Stickerz Fest este un eveniment produs de Alternative Bucharest, un proiect ce promovează arta stradală din București.
Powered by Molotow România
Supported by Wacom România
Printed by The Plot, Sticker Republic, Sticărești
Social Media partner: Stickr – Cover the World
Parteneri media: Agerpres, Art Events București, Asociația Contur, Atoma Art Community, Comunitatea nevăzuții, DesignGo, DoR, GraphicFront, Iqads, Iqool, Munteanu Recomandă, One Night Gallery, Propagarta, Revista Atelierul, Revista Zeppelin, Rezistența prin cultură, Să fiți Cuminți, Scena9, spotmedia.ro, The Institute, Underdog Station,  Zile și Nopți.

Evenimentul face parte din Design Go!: Romanian Design Week.Fotografii de la ediția precedentă

sticker fest vali dobrin

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro