841 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Haiku Siberian – o carte infernal adorabilă. La Editura Frontiera.

De Ciprian N. Isac| 22 Mai, 2021 | Categorie: ilustrație | Vizualizări: 1318

Nu mi-am imaginat vreodată că ilustrația se va amesteca atât de mult cu cuvântul scris, care la rândul lui va deveni și el din scris desenat; că banda desenată va fi împrăștiată în pagină și va alterna cu blocuri mari de text, ca mai apoi să se regrupeze în casete și bord-uri cu bule și cuvinte care ba sunt închise ba sunt deschise, ba sunt plin ba sunt gol.
Am aflat de ani buni că reședința coerenței nu stă doar în alinieri și griduri fixe, iar cumva cartea asta reconfirmă – cu o cromatică restrânsă, plăcută, cu un desen bun, o compoziție exuberantă, reușește să spargă și să păstreze admirabil oglinda paginii și nevăzutul grid. Nu știu unde aș putea încadra acest tip de limbaj și nici nu cred că ar trebui s-o fac neapărat. Unii îl numesc roman grafic, eu sunt mai rezervat cu noile terminologii, mai aștept să se așeze. Probabil însă că oricum l-am numi ar fi neimportant pentru consumatorii lui, în principal copiii, (dar și unii dintre adulți) care îl devorează pe unde îl prind.

Prin urmare, dați buzna la cartea asta, sigur aveți un copil prin apropiere. Nu dați greș, cu siguranță îi veți face o bucurie. Nu mai scriu nimic de recunoașterea primită de aceată carte, au desenat alții textul cu premiile, îl aveți mai jos.


Editura Frontiera

Autor Jurga Vile

Ilustrații Lina Itagaki

Traducător Alina Nucă

Grafician Sorina Vazelina

Format 17×23 cm, softcover cu clapete

Număr de pagini 240O găsiți aici, la Editura Frontiera


 

Dacă ți-a plăcut această recomandare, donează 1Eu redacției Graphic Front, ajută-ne să continuăm. Mulțumim
 

 

Editura Frontiera Jurga Vile Lina Itagaki Alina Nuca Sorina Vazelina ilustratie roman grafic copii

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.