900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Culoarea timpului pe hartă – O expoziție de Genu Berlo 

De Difuzor GF| 26 Aprilie, 2023 | Categorie: pictură | Vizualizări: 501

Expoziţia lui Genu Berlo, intitulată „Culoarea timpului pe hartă” și curatoriată de Călin Nicolae Vasilescu, expune o serie de picturi ce interpretează într-o manieră personală hărți aflate în patrimoniul Muzeului Hărților din București. Lucrările sunt numite sugestiv KRONOGRAME și reprezintă fragmente dintr-o fenomenologie a hărții. Acest proiect expozițional este un experiment juxtapunere a rezultatelor practicii cartografice cu cele ale practicii picturii în ulei pe pânză, în scopul relevării aspectelor marginalizate în cadrul ambelor domenii. Experimentul caută să dezvăluie nevoia camuflată a omului de a găsi metode de cartografiere a timpului - nu a duratei oarbe, măsurată matematic și omogen, ci a timpului care măsoară dorințele noastre și pe care nu-l putem percepe decât atunci cand suntem conduși de dorință.

Genu (Eugen) Berlo (n. 1975) este un artist ce activează în România și Statele Unite ale Americii. A studiat Matematica, Arhitectura și Artele Plastice. Lucrările sale de pictură și  grafică reflectă fascinația pentru linie, culoare, spațiu și complexitatea relațiilor pe care acestea le generează.

Expoziţia este deschisă în perioada 25 martie - 25 iunie 2023 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică,  orele 10:00 - 18:00. Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. http://www.muzeulhartilor.ro/


 

Genu Berlo pictura muzeu harti

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro