772 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Antal Vásárhelyi - Arhitectură Cultică. A treia expoziție Uj Kriterion

De Graphic Front| 09 Aprilie, 2012 | Categorie: pictură | Vizualizări: 1541

Într-un interviu, Antal Vásárhelyi, acest artist care îşi construieşte lumea cu o consecvenţă stăruitoare, a răspuns la o întrebare despre mesajul operelor sale în felul următor: în operele mele nu caut altceva decât stabilitatea eternă, căminul etern, bucuria cosmică a liniştii interioare definitive. Sigur că nu pot ajunge niciodată pe acest tărâm, dar chiar de aceea explorez mereu sistemul de labirinte care înţese lumea.
A studiat la Bucureşti arhitectură şi grafică, iar după aceea a devenit directorul artistic al legendarului Clubului Tinerilor Artişti de la Budapesta. A stat vreme îndelungată în Germania, iar după ce s-a întors de acolo a pus bazele Uniunii Artiştilor Gravori și Litografi. Fiind conducătorul neobosit al uniunii îi ajută pe graficieni să lucreze în cele mai bune condiţii, respectiv organizează vernisaje în ţară şi în străinătate. Despre toate acestea putem citi însemnări conştiincioase pe chiar blogul său.
(Szabó Noémi l Traducere de Péter Demény)

Antal Vásárhelyi Arhitectură Cultică
Galeria Uj Kriterion (Str Petofi, 4 Miercurea Ciuc)
Vernisaj 13 aprilie 2012, ora 18
Expoziția va fi vernisată de Szabó Noémi

Primele două expoziții Uj Kriterion l MIRCIA DUMITRESCU l JÓZSEF GAÁL l


 

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.