858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Infocarte.ro ajuns la 20 000 de titluri! Numărătoarea continuă.

De Carla Duschka| 13 Iulie, 2012 | Categorie: prezentări | Vizualizări: 1887

Se întâmplă din când în când să prinzi o informație care să te ungă pe suflet. Chiar dacă pare că pendulăm de multă vreme între o criză și alta, există și domenii care, în ciuda tuturor piedicilor, se încăpățânează să se dezvolte.
Aflăm dintr-un comunicat de presă că singurul catalog Books in Print din România, Infocarte.ro (www.infocarte.ro) a ajuns la 20 000 de titluri.
Deci e semn bun: în România se produce și se consumă carte.
Atelierul de Grafică felicită infocarte.ro și le dorește la mai multe!
 
Books in Print are o tradiţie îndelungată în ţările occidentale, dar în Europa Centrală şi de Est e prezent în doar 4 ţări. în România, Infocarte.ro este pus gratuit la dispoziţia cititorilor şi a editorilor, adresându-se în egală măsură publicului larg şi profesioniştilor din industria cărţii.
Dintre cele 20 000 de titluri, aproximativ 6000 sunt cărţi publicate de autori români, restul fiind traduceri - şi, deloc surprinzăror, numărul traducătorilor din baza de date este foarte mare: 3508. Cărţile de literatură reprezintă 42% din total, celelalte cărţi fiind din domeniul non-fiction. Şi, pentru că e sezonul vacanţelor, să spunem şi că pe site-ul www.infocarte.ro găsiţi informaţii despre 245 de cărţi de turism şi călătorii.
 
Lansat în martie 2010, cu 3200 de titluri, Infocarte.ro este un site care funcţionează ca un punct de întâlnire între cei care citesc, publică sau scriu despre cărţi, centralizând toate informaţiile despre titlurile publicate pe teritoriul României începând cu anul 2006.
Actualizat zilnic, site-ul oferă texte de prezentare a titlurilor şi autorilor redactate profesionist, linkuri către numeroase recenzii care să deschidă mai multe perspective asupra unui volum, ştiri inedite despre evenimente şi probleme de actualitate din piaţa de carte.
Săptămânal, newsletterul Infocarte.ro propune o sinteză a celor mai noi titluri apărute, precum şi ultimele recenzii, interviuri şi ştiri din presa românească şi internaţională.
 
Dragoş Dodu, redactorul-şef al site-ului, apreciază că odată cu depăşirea acestui prag de 20 000 de titluri site-ul se afirmă ca un reper pentru toţi cei care au nevoie de informaţii obiective despre cărţi.
 
Iniţiat la propunerea Asociaţiei Editorilor din România (AER), proiectul este sprijinit de fundaţia ERSTE din Viena, beneficiază de expertiza fundaţiei Central and East European Book Projects (CEEBP, Amsterdam) şi de cooperarea Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (CENNAC/ICR).

 

carla duschka carte de arhitectura

Despre autor

Carla Duschka
Carla este licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și lector asociat în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.