895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Gata, Niciodată, Acum. O carte de poezii de Radu Nedescu - de curând în librăriile Cărturești

De Graphic Front| 09 Iunie, 2015 | Categorie: prezentări | Vizualizări: 3067

Radu Nedescu este un tânăr licean de 16 ani care la vârstă de 3 ani a fost diagnosticat cu autism. în urma terapiei care a durat câţiva ani Radu a ajuns să treacă peste dificultăţi.
Gata, Niciodată, Acum este primul sau volum de poezii care reflectă viziunea să asupra lumii, care te scufundă-n întrebări cât pentru o viaţă de om. Gata, Niciodată, Acum mă face să privesc viaţă că un amestec nesfârşit al intenţiilor noastre într-o încercare neîncetată de întregire. Radu Nedescu pentru mine, că mama, a fost o încercare şi un motiv de bucurie. Drumul pe care l-am parcurs altauri de Radu mi-a arătat adesea că viaţă oferă infinite posibilităţi. Doar gândiţi-va că acum 16 ani autismul era considerat o deficienţă mentală iremediabilă, dar noi am căutat peste tot fiind convinşi că într-un fel există o rezolvare. Este fascinant să vezi cum viaţă îţi arată că toate barierele în calea împlinirii sunt impuse de percepţia pe care o avem asupra noastră.
Acum Radu este un copil minunat relaționănd perfect normal cu colegii săi, fiind o persoană empatică, deschisă la situaţii noi, care caută să înţeleagă cât mai multe legate de viaţă. Şi pentru că odată cu Radu a apărut şi un centru în care sunt ajutaţi copiii cu autism, Radu îşi doreşte că banii încasaţi din vânzarea acestei cărţi să fie donaţi către Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România “Horia Motoi - www.centrul-horiamotoi.ro (Cristina Nedescu)

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.