770 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Flio - un nou suport compact și portabil pentru laptop

De Graphic Front| 18 Noiembrie, 2014 | Categorie: design obiect | Vizualizări: 1589

Ce este mai exact Flio? Ei bine Flio este un suport pentru laptop care se poate face compact şi care oferă o înălţime ergonomică pentru ecran şi un unghi bun pentru a tasta uşor în orice loc sau situaţie. Produsul a fost creat de Vlad Butucariu, un tânăr designer român din Bucureşti care profesează în Olanda.

Toată povestea a început cu modul în care îmi foloseam laptopul şi mai ales unde. în ziua de azi adevărul este că suntem mai activi că oricând, şi ne luăm laptopul peste tot şi la orice ora pentru a comunica, urmări filme, pentru a ne juca sau lucra. Această multitudine de spaţii are dezavantajele sale: nu ne oferă prea mult comfort şi în plus ne pricopsim şi cu dureri de spate datorate nivelului jos al ecranului laptopului.

De obicei când mă concentrez pe anumite proiecte şi o fac cu plăcere uit complet cum ar trebui să stau în scaun, dacă mi se face foame sau trebuie să mai şi dorm. La un moment dat din nevoie, am început să improvizez cu ce gasem prin împrejur pentru a ridică laptopul, cărţi, cutii din carton şi aşa mai departe însă cum mă mutăm de ici colo mai tot timpul n-a ţinut mult. Şi aşa la un moment dat am zis că ajunge şi trebuie să găsesc un suport după placul şi nevoile mele. Cum nu am fost mulţumit de ce găseam pe piaţă, am zis că trebuie să-mi fac eu unul.Folosind studioul de la academie unde urmăm cursurile pentru masterat, am început să experimentez cu diferite materiale şi diferite concepte. Vroiam să ridice laptopul îndeajuns încât să nu mă mai aplec către ecran, să păstreze cât de cât un unghi propice pentru a scrie la tastatură şi mai ales să fie compact.
Cum nu după mult timp mulţi prieteni au început să-mi spună că vreau şi ei unul, am tras concluzia că trebuie să am maşină mea laser de tăiat pentru a tăia costurile de producţie.

Aşa mi-a venit ideea cu punerea la punct a unei campanii de strângere de fonduri pe Kickstarter. M-am gândit că dacă destule persoane cred în ideea mea şi mi se alătură aş putea să îl aduc la realitate şi pune în mâinile a mult mai multor oameni.
Campania iniţiată pentru Flio deja a început şi va fi activă până la dată de 7 Decembrie 2014 pe site-ul oficial Kickstarter. www.kickstarter.com

Vlad Butucariu
www.fliostand.com

design romanesc

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.