770 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

200 kg de literă la 20 m înălțime. De la plan la montaj pe clădire. (Partea II-a)

De Difuzor GF| 31 Ianuarie, 2020 | Categorie: design obiect | Vizualizări: 1284

(Puteți citi prima parte aici)

Etapa următoare a presupus realizarea instalației electrice, alcătuită din module LED, transformatoare și multe alte accesorii și componente.
Apoi, una dintre ultimele etape, debitarea plăcilor de policarbonat alb structurat cu grosime de 10 mm pentru realizarea fețelor de literă. Ulterior debitării și ajustării unor detalii, literele s-au înfoliat cu folie ORACAL seria 8500/010 alb translucent, folosită pentru dispersia corectă a luminii și protejarea pe termen lung a materialului. Fiind ferit de patina timpului, aceasta își păstrează calitățile pe termen îndelungat.

Ultima etapă din atelier este cea în care se închid literele, se fac ultimele adaptări și se ambalează cu mare atenție pentru transportul în siguranță, astfel încât să ajungă la destinație în cele mai bune condiții.

Montarea am făcut-o cu o echipă de alpiniști utilitari profesioniști, sub atenta noastră supraveghere. Totul a durat aproximativ 5 ore și a decurs conform planului.

Această lucrare a fost făcută în multe etape de lucru și cu multe schițe și calcule în prealabil. A fost una dintre cele mai mari lucrări pe care le-am făcut iar reușita ei a adus o bucurie proporțională cu efortul depus.Despre ISHO
Reper pentru Timişoara de mâine, complexul imobiliar ISHO redefinește spaţiul urban și conceptul de locuire cu intenția de a oferi viitorilor locatari toate condițiile la îndemână (restaurant şi cafenele, sală de gimnastică, spaţiu cultural şi propriul debarcader).


Despre TECHSIDE
Înființat în 2011 de Adrian Skoda și Tudor Vintilă, TECHSIDE produce elemente și obiecte pentru signaletică de diverse tipuri, lucrări de artă contemporană și proiecte unicat în colaborare cu artiști, arhitecți și designeri. De cele mai multe ori clienții noștri vin cu propuneri îndrăznețe care ne stimulează perspectiva asupra fiecărei lucrări în parte.


Text și foto Adrian Skoda – Techside

(Materialele folosite și primele etape pot fi găsite aici)


isho skoda techisde

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Centrul Ceh, Muzeul Țăranului Român, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro