764 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Expoziție permanentă - Parc regina Maria, strada Turda, București

De Ciprian N. Isac| 25 Septembrie, 2016 | Categorie: design obiect | Vizualizări: 3345

Terminată în primăvara anului 2009, expoziția permanentă despre viața Reginei Maria, în parcul ce-i poartă numele, de pe strada Turda, a fost lansată cu ceva pompă. Nu foarte mare, că doar nu era vorba de vreun pod sau vreo statuie, dar cât de cât: televiziuni, speach, invitați, emoții grămadă.  
De-atunci, nimeni din cei care administrează parcul (semnat Chiliman, și atunci și acum) n-au mai avut emoții în legătură cu Regina Maria. Am trecut ieri pe-acolo, expoziția e cam praf, natura o ia în posesie încet. Ce să facem, aflăm zi de zi cât de greu a fost cu banii în primării, în toate timpurile...
Una peste alta proiectul mi-a facut plăcere. Am desenat niște lespezi de dimensiuni diferite, pe care le-am dispus cate două în jurul fântânii, cu gândul clar la pietrele de mormânt. Am așezat pe ele fotografii din cele mai importante momente ale vieții reginei Maria. Dacă nu te apropiai prea mult de obiecte, să vezi ce materiale a folosit firma de producție agreată de primărie și să vezi că nu există unghiuri drepte, totul era minunat. Ansamblul arăta bine, pozele pe care le vedeți sunt de atunci.
Atât de bine încât administrația primăriei nu s-a sfiit să mai repete prin alte parcuri lespezile mele, cu alte imagini, fără să considere că ar trebui să-mi spună măcar. Dar deh, trăim în România.Design expoziție & layout/ Ciprian N. Isac - Atelierul de grafică 
Prelucrare foto/ Atelierul de grafică 
Concept conținut/ Alexandra Chiliman 
Fotografii/ Colecția Mireta ștefănescu Dimensiuni/ înălțime între 1.70 și 2.20 
Mai multe imagini cu Regina Maria aiciFoto/ Carla Duschka 

design romanesc object design exhibition design ciprian n. isac

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.