900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Trei proiecte ale Atelierului de grafică selectate la Romanian Design Week 2015 - Hanul Gabroveni, începând cu 15 mai 2015

De Graphic Front| 15 Mai, 2015 | Categorie: design obiect | Vizualizări: 1681

Romanian Design Week este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România. Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului larg, cât și profesioniștilor. Printr-un eveniment care are loc anual, Romanian Design Week (RDW) trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia - arhitectură, grafică, modă, design de obiect. Romanian Design Week caută și promovează proiecte multidisciplinare care pot reprezenta exemple de bune practici pentru colaborările dintre designeri și producători, dintre profesioniștii ce provin din discipline diferite, dintre designeri și distribuitori.

în 2015, principalul eveniment RDW va avea loc în perioada 15-24 mai și va cuprinde o serie de expoziţii şi de proiecte tematice. Timp de o săptămână, Bucureştiul va fi inundat de creativitate, fie că vorbim despre arhitectură, design de interior, modă, design de obiect sau de grafică și ilustrație. Pe lângă expoziţiile centrale, dedicate artiștilor și designerilor consacrați, o serie de spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri vor găzdui conferinţe, expoziții, proiecţii, ateliere.

Atelierul de grafică este prezent în expoziția centrală cu următoarele proiecte.Odiseea Muzicală 1864-2014. O istorie a Universității Naționale de Muzică din București.
Album aniversar pentru o instituție de învățământ de tradiție cu o abordare clasică, elegantă cu finisări prețioase, cu două variante de copertă cartonată cu folio aplicat pe pânză și respectiv pe carton special. Albumul face parte dintr-o serie de materiale realizate cu prilejul aniversării celor 150 de ani ai UNMB.

Concept grafic - Ciprian N. Isac
DTP, prelucrare text și imagine - Alice Stoicescu, Adrian Medeleanu2015 // Typo Tunes este un colaj-live audio-video, inspirat de procesul tipografic şi de sunetele și ritmurile emise de maşinile de tipar. Elemente artistice: înregistrări de teren, muzică electronică, instrumente acustice, text.
Proiectul a fost prezentat la festivalul CUCA, 2014 și la Club Control în București. 

Echipa
Ciprian N. Isac - idee, grafică și concept video
Soare Staniol - Maria Balabaș - keyboards, voce, Gabriel Bălașa - percuție, Sorin Păun - electronics, Călin Torsan -  instrumente de suflat, Mihai Balabaș - chitară, efecte, Marina Pîngulescu -  vioară.
Proiect realizat cu bunăvoința Imprimeriei Arta Grafică.

Mai multe detalii aici2015 // Train Cuts @Train Delivery 2014
Proiect inițiat de Ciprian N. Isac / Atelierul de grafică, ca parte a Rail Road Stories @ Train Delivery 2014, finanțat de Arcub și cu sprijinul Cărturești.
Train Cuts este un exemplu clasic de reconversie; altfel spus, este o intervenție plastică, grafică, sculpturală asupra unui vagon de marfă ce urma să fie casat. Un experiment care a durat 3 zile. Au fost decupate în forme diferite planurile de tablă ale vagonului, care pliate în plan vertical și orizontal au devenit mobilier, spațiu expozițional, decorațiune, ferestre. Astfel, vagonul a devenit un alt obiect, cu alte funcționalități, și cu un alt look. Mai multe detalii aici

 

design de carte design romanesc grafica de carte grafica romaneasca romanian design week studiouri de design the institute

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.