853 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

București demolat | Lansare vineri, 28 martie 2014 | Sediul OAR

De Graphic Front| 26 Martie, 2014 | Categorie: carte | Vizualizări: 2335

„Ne aflăm în posesia unui fond neoficial de imagine ce dă întrucâtva seama asupra procesului sistematizărilor din Bucureștiul anilor 80. Miza inițială nu a fost și nu putea fi una estetică, demolările din anul 1984 fiind cu mult mai mult decât o simplă situație fotografică, ci una eminamente documentară. întregul demers este acela al unui reportaj de amator, aceste imagini fiind mai unitare din perspectivă emoțională decât tehnică. Fotografiatul pe furiș, uneori prin jacheta întredeschisă, permitea rareori reglaje precise sau recadrări cu pretenții compoziționale. La acestea se adaugă calitatea proastă a peliculei fotografice și a developării clandestine, dar suita de imagini izbutește a compune o mărturie și totodată o probă istorică.“
București demolat. Arhive neoficiale de imagine. 1985,
album de fotografiepublicat de Fundația Ines în decembrie 2013

Autor fotografie Cristian Bonciocat  
Concept editorial, coordonator proiect Șerban Bonciocat
Texte Hanna Derer, Corina Popa, Șerban Bonciocat

Format 28 x 22 cm, 208 pagini, copertă cartonată
Tipar 2 culori pe hartie offset ivoire, tipărit la Imprimeria Arta Grafică București

Albumul a apărut cu sprijinul financiar al OAR și AFCN.
Lansarea: vineri 28 martie 2014, str. Verona nr. 19, orele 19.00


atelierul de grafica

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.