898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Luiza Zan de luni (19 octombrie) până vineri (23 octombrie) la „Vorba de cultură” - Realizator Ema Stere

De Difuzor GF| 18 Octombrie, 2020 | Categorie: muzică | Vizualizări: 748

În perioada 19-23 octombrie, emisiunea „Vorba de cultură” v-o prezintă pe vocalista și compozitoarea Luiza Zan, una dintre cele mai importante figuri ale jazzului românesc contemporan.

Luiza Zan a studiat canto clasic la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. A susținut nenumărate recitaluri în țară și străinătate și a fost recompensată cu premii importante: Premiul I la Festivalul „Cerbul de Aur” (Brașov, 2004), Premiul juriului și Premiul al II-lea la Montreux Jazz Voice Competition (2003, 2004), Premiul Confirmării la Gala Premiilor de Jazz, organizată de Radio România. A fost profesoară la Clasa de Jazz a Universității Naționale de Muzică din București.
Compune muzică de film, muzică de teatru, muzică pentru spectacole de dans contemporan și piese de jazz. Cel mai recent album al său, al nouălea, a apărut la Editura Casa Radio, se numește „Night and Day” și reprezintă o colaborare Luiza Zan – Big Band Radio, dirijor Ionel Tudor.

Ascultați-o pe Luiza Zan de luni (19 octombrie) până vineri (23 octombrie), pe frecvențele Radio România Cultural sau la
www.radioromaniacultural.ro, între 12:00-12:30.
Realizatoare, Ema Stere.
 

luiza zan ema stere vorba de cultura muzica

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro