785 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Între întuneric și eden - Lamb (2 iulie, B'estfest)

De Silvia Iancu| 21 Iunie, 2011 | Categorie: muzică | Vizualizări: 1524

Nu știu alții cum sunt, dar pentru mine muzica a devenit, pentru că n-a fost așa dintotdeauna, un soi de ușă fermecată spre o altă lume. O lume mai bună, mai frumoasă, aidoma acelora visate de câștigătoarele concursurilor de miss, o lume fără mârlani, fără gunoaie, fără gropi în asfalt, fără câini de tomberon, fără flegme pe trotuar, fără răutăți și fără doamne detestabile. îmi îndes căștile în urechi și gata, magie, învelișul protector se activează și alunec autistic spre lumea aia a mea, doar a mea, lume care, păstrând caracteristicile enumerate mai sus, își schimbă ușor arhitectura funcție de muzică. Una dintre formațiile valoroase care îmi asigură o atmosferă desăvârșită este Lamb.


Lamb s-a format în 1995 în Manchester. Nucleul formației îl constituie doi oameni, Andy Barlow, producător, și Lou Rhodes, solistă și compozitoare. Să așezi Lamb pe raftul unui anume gen muzical este ca și cum ai încerca să prinzi un colibri de aripi. Muzica lor este un melanj de drum and bass, electro-jazz, dub, breakbeat, downtempo, trip-hop. încă de la început, magnificul duo a fost un exemplu perfect de ying și yang. Magicianul Barlow tindea către creații sumbre, tulburătoare, în timp ce sensibila Lou compunea foarte multe piese de dragoste. Muzica lor este ca o luptă dintre bine și rău, este întuneric și lumină. Vocea specială, copleșitoare, inundă ca o lavă fierbinte sunete brute, impetuoase, profunde, întunecate. Tendințele tenebroase ale lui Barlow combinate cu sentimentalismul lui Rhodes au rezultat într-un act artistic unic pentru perioada aceea.


Deși au reușit să transforme diferendele dintre ei în ceva minunat și meșteșugit, în 2004 membrii trupei au decis să pună Lamb în sertar și să-și vadă de proiectele solo. în 2009 s-au reunit pentru câteva concerte care s-au transformat în multe concerte, magia nu dispăruse și astfel Lamb a fost revitalizat cu succes.
2011 vine cu vești bune, formația revine cu un album proaspăt și bun și cu multe concerte în Europa. Åži vestea cea mai bună, Lamb vine la B’estfest, în ziua a doua de festival, pe 2 iulie.

YouTube:
Gorecki, Gabriel, Wise Enough

Poze obținute prin amabilitatea lui Gordon Biggins, Strata Music Ltd.

 

muzica

Despre autor

Silvia Iancu
Silvia Iancu economist. Pasionata de sunete, litere, imagini, implicata in proiectul AKM (Another Kind of Music), prima emisiune de muzica pe e-mail, o alternativa la mijloacele convetionale de consum, dar si un proiect pentru promovarea muzicienilor (AKM Records).

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.