895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Fonturi Latine, o expoziție despre litere și alte semne grafice. Institutul Cervantes

De Graphic Front| 01 Ianuarie, 2013 | Categorie: afiș | Vizualizări: 2604

Instituto Cervantes București vă invită începând cu 12 decembrie la expoziția Fonturi Latine aflată în Sala de Expoziții a Institutului (Bd. Regina Elisabeta 38).
Fonturi Latine este spațiul natural de întâlnire și schimb reciproc al comunității tipografice latino-americane. Principalul său scop este organizarea Bienalei de Tipografie Latino-Americană, ajunsă la cea de-a V-a ediție și care reprezintă continuarea bienalelor din 2004, 2006, 2008 și 2010. Are drept obiective canalizarea și răspândirea talentului și producției desinerilor de fonturi latino-americani nu doar în regiunea vastă ce se întinde din Mexic până în Argentina, ci și în restul lumii. în ultimele două decenii, dezvoltarea de fonturi tipografice în America de Sud a cunoscut o creștere exponențială, nu numai din punct de vedere cantitativ, dar și calitativ, atingând un grad de maturitate ce rivalizează cu școlile de mare tradiție din Europa, un continent cu peste cinci secole de experiență în domeniu.Fonturi Latine include caractere de text, de titluri, de design experimental, design de caractere non-alfabetice și familii complete. De asemenea, sunt expuse exemple de aplicații și utilizare cotidiană a acestor creații noi, ce îmbogățesc de la an la an oferta tipografică internațională.
Juriul celei de-a V-a ediții a Bienalei este format din Dario Muhafara (AR), Fabio Lopez (BR), Miguel Hernández (CL), Viviana Monsalve (CO), Francisco Calles (MX), Gustavo Wojciechowski (UY) și Juan Carlos Darias (VE).


Această expoziție ne este oferită grație colaborării dintre Bienala de Tipografie Latino-Americană, Instituto Cervantes și Universitatea Castilla-La Mancha, care se ocupă de promovarea Bienalei în Spania.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00 - 20.00, începând cu 12 decembrie 2012 și până în 31 ianuarie 2013 (excepție face perioada 21 decembrie - 4 ianuarie, cand expoziția va fi închisă)


https://bucarest.cervantes.es/ro
www.tiposlatinos.com


Imagini publicate cu acordul Institutului Cervantes Bucuresti 

typo litera latin cervantes

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.