898 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Atelier lemn Street Delivery 2017. Dacă Mormi ar fi existat pe atunci, poate că relele nu s-ar fi răspândit pe Pământ.

De Călin Torsan| 03 Aprilie, 2018 | Categorie: design obiect | Vizualizări: 1172

Cruzimea, aroganța, suferința, durerea, vanitatea, lăcomia, gelozia, pofta trupească, ura, bolile, lenea, tristețea, teama, înșelăciunea, subjugarea, moartea. Toate acestea ferecate într-o singură cutie. Cea a Pandorei. Pe fundul ei, Speranța, uitată de ochii indiscreți. Dacă Mormi ar fi existat pe atunci, poate că relele nu s-ar fi răspândit pe Pământ. Am ales să lucrăm cu lemn, pentru că ne e drag. Îl prelucrăm cu grijă și cu respect pentru pădurea care ar fi fost. Cuvinte de pe siteul lor. Un crez. Înțep hârtia cu stiloul, ca la tatuaj. O frunză mai puțin pe lume. Foșnesc copaci în vânt.

(Fragment de Călin Torsan, prezent în prima lucrare a seriei SD Books: Cartea Atelier Street Delivery 2016)Beneficiar/ Street Delivery București
Suport/ Fundația Cărturești
Meseriași/ Patric Morăraș, Mirela Vlad
Cordonator atelier/ Ciprian N. Isac

 
 

 

mormi street delivery

Despre autor

Călin Torsan
Caut să completez prin cuvinte ceea ce nu pot susține prin sunete. Sau, mai degrabă, invers. Scriu constant, deși sunt foarte convins de confuziile existente în limbajul literar. Și chiar dacă mă-ndoaie neputința cuvintelor. Cărțile și concertele... S-o găsi în ele măcar o brumă de bine pentru cetate. Învăț, așadar, să fiu cetățean. Deși rămân un om revoltat. Și-un Sisif. (Călin Torsan)