859 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Artistul Mircia Dumitrescu – invitat în această săptămână la "Vorba de cultură", de la 12 la 12.30 – Radio România Cultural

De Difuzor GF| 22 Iunie, 2021 | Categorie: ilustratori românia | Vizualizări: 631

În această săptămână, artistul profesor Mircia Dumitrescu este în dialog cu regizorul Attila Vizauer, la emisiunea "Vorba de cultură". A fost o bucurie să-l ascultăm ieri, în prima zi. A amintit de multe momente de tinerețe, copilărie chiar. Probabil că în acest zile va pomeni de oameni importanți și momente deosebite din viața dânsului, de lumea scriitoricească de care s-a simțit întotdeauna legat, de întâlnirile cu Nichita Stănescu, Zaharia Stancu, de perioada de peste 30 de ani de când a fost profesor, de importantele cărți pe care le-a făcut.

De luni până vineri (21-25 iunie), între orele 12 și 12,30 la Radio România Cultural, aici.

Vă reamintim că până pe 4 iulie mai poate fi văzută expoziția dânsului: Peisaj românesc cu oameni și Sfinți, la Muzeul Cotroceni, (foto mai jos)
Și tot mai jos puteți vedea programul următoarelor expuneri.Mircia Dumitrescu – grafician, pictor şi sculptor, doctor în arte vizuale şi profesor universitar, membru corespondent al Academiei Române, decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler la categoriile Arte Vizuale și Literatură.
Cotroceni 2021 - 10 iunie – 4 iulie


Alte articole cu profesorul Mircia Dumitrescu aici

mircia dumitrescu vorba de cultura rrc attila vizauer

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro