841 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Bucharest Stickerz Fest – sărbătoarea creațiilor adezive

De Difuzor GF| 23 Iunie, 2021 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 703

Există o formă de artă stradală foarte larg răspândită la nivel global, pe langă care de cele mai multe ori trecem nepăsători, ce a creat o comunitate internațională de oameni care relaționează, comunică şi interacționează cu pasiune datorită ei.

Prezente şi în România, cu precădere în Bucureşti dar şi în alte aglomerări urbane, stickerele ne invită să le admirăm, să le studiem şi să răspândim cât mai departe mesajul lor.

Vali Dobrin (fondator Alternative Bucharest) şi John Dot S (artist multilateral dezvoltat) şi-au unit forțele pentru a aduce la Bucureşti stickere din toată lumea, în cadrul evenimentului Bucharest Stickerz Fest, ce a avut loc pe 10 iunie la J'ai Bistrot.

Peste 600 de artişti au trimis creațiile lor adezive,  adunând în total peste 22000 de stickere. Pentru a-şi lăsa adânc amprenta pe terasa devenită spațiu expozițional, băieții şi voluntarii lor au ,,bombardat" uşa de la intrare, dar şi altele din incintă, stâlpii metalici, precum şi o instalație artistică din stickere şi mai multe panouri care vor ramâne permanent la J'ai Bistrot.

Pasionații au putut face schimb de stickere, doritorii au putut alege din mii de modele de stickere pe cele preferate pentru a şi le pune pe telefon, tabletă, bicicletă, motocicletă sau chiar pe o dubă (ar putea fi uşor imaginea Cultura la dubă).

Au fost organizate şi două ateliere de creat stickere, susținute de artistele Maria Bălan (linogravură) şi Serebe (mixed media).

Numărul impresionant de stickere primite de la artişti din toată lumea a făcut imposibilă expunerea tuturor la J'ai Bistrot, aşa că băieții lucreaza la un alt eveniment asemănător: Bomb Dis Place @ Fabrica Grivița, unde pregătesc un perete uriaş cu stickere, ateliere de stencil si graffiti lettering,  dar şi canvas live painting cu artişti români.
 

Bucharest Stickerz Fest J'ai Bistrot

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro