900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Peisaj românesc cu oameni și sfinți – Retrospectivă Mircia Dumitrescu, Muzeul Național Cotroceni 10 iunie – 4 iulie

De Graphic Front| 11 Iunie, 2021 | Categorie: grafică sculptură | Vizualizări: 1650

Nu am găsit foarte multe date, prin urmare vom spune doar că ne bucurăm și noi să anunțăm expoziția artistului Mircia Dumitrescu Peisaj românesc cu oameni și sfinți.

Găzduită de spațiile Muzeului Național Cotroceni, expoziția conține probabil lucrări făcute în ultimii ani. Cumva ne e greu să credem că o retrospectivă a artistului poate intra chiar și în spațiile muzeului Cotroceni. Nu știm, rămâne de văzut.

Știm însă că vară de vară, de mulți ani încoace, domnul profesor desenează cu drujba în lemn iar multe din lucrări ajung din lemn în bronz, prin urmare putem bănui că vom vedea multă sculptură. De asemenea putem spera că vom vedea uriașele caiete legate în piele, cu desene, penițe, acuarele, pe hârtie manuală din morile Vincze Mill din fascinantul orășel Szentendre – Ungaria.


Expoziția este inclusă și în circuitul european Noaptea muzeelor
Accesul publicului se poate face cu programare la telefon 021.317.31.07 și 0725.51.83.81
sau pe mail, la
vizitare@muzeulcotroceni.ro.


Durata evenimentului 10 iunie – 4 iulie 2021


Foto R. Tony


 

Mircia Dumitrescu sculptura gravura desen pictura

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.