895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Șerban Bonciocat. Recital extraordinar - Moulins - Médiathèque communautaire.

De Ciprian N. Isac| 28 Martie, 2019 | Categorie: afiș | Vizualizări: 1298

Cibinus aka Șerban Bonciocat expune după multă vreme. În Franța, la Moulins - Médiathèque communautaire.
L-am rugat cu această ocaziune să-mi spună două vorbe despre proiectul expus. Au ieșit patru degete de text venite direct din inimă. Inima aia a lui, o știm câțiva. Mi-a mai pomenit la telefon și despre un citat călăuzitor de-al lui Malreaux,
cel care fura, printre altele, pietre sculptate din cetăți asiatice. Dacă mi-l amintesc vi-l spun.
M-am bucurat să văd ce poze a ales. La facerea câtorva am fost prin preajmă. Nu i-au ieșit ca-n natură, dar nah, nici monitoarele noastre nu pot mare lucru și nici el nu e vreun zeu.
Mulțumim maestre, bem noi aici în cinstea succesului tău, să nu-ți faci griji.

După cum îți povesteam, e un eseu pe seama traductibilității ritmurilor vizuale pe care un mediu construit (urban) le-ar putea propune, în ritmuri auditive sau chiar melodii. Nimic nou, doar o exemplificare personală pornind de la imagini banale.

Așadar, dacă închipuiesc granulațiile, texturile, repetițiile, cadențele, erorile chiar ale unor construcții ca fiind substanța unor partituri muzicale (măcar cea pentru un percuționist) mă văd martor al unui recital grozav.

Iar dacă la intenția vizuală, să zicem riguroasă, a proiectului arhitectural promovez cu titlu de egalitate elementele ritmice derivate, reziduale, sistematice sau accidentale, ajung la un veșmânt ritmic teribil de stratificat.
Pun și câteva imagini în care se poate vedea o prezență amplificatoare sau născătoare de ritm.cibinus serban bonciocat

Despre autor

Ciprian N. Isac
Ciprian este licențiat în grafică (Universitatea de Arte, București). Cofondator al Atelierului de grafică, în anul 2005. În anul 2010 pornește Graphicfront, proiect ce include printre altele și seria cărților Grafică fără computer. Lucrează ca graphic designer specializat în publicații și grafică de eveniment (Romanian Design Week, Street Delivery, CNDB, etc). Pe alocuri mai gândește și realizează design de obiect expozițional și gestionează diverse proiecte de echipă.