900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Új Kriterion Galéria prezintă expoziția „Ulise” semnată Alexandru Rădvan / 21 Iunie

De Graphic Front| 12 Iunie, 2012 | Categorie: pictură | Vizualizări: 4024

Joi, 21 iunie 2012, va avea loc la Új Kriterion Galéria din Miercurea Ciuc vernisajul expoziţiei Ulise semnată Alexandru Rădvan. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 21 iunie - 21 iulie 2012.
Alexandru Rădvan este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti şi în prezent asistent în cadrul acesteia. Are deja o bogată carieră artistică ce se întinde pe un deceniu prin organizarea de numeroase expoziţii personale şi de grup, în ţară şi în străinătate.Expoziţia Ulise face trimiteri subtile la începuturile artistice ale lui autorului. Ulise este mai degrabă eroul regăsit şi totodată căutat. La un deceniu de la primele expuneri publice, artistul propune galeriei din Miercurea Ciuc un dialog artistic de o mare amploare în care pictura şi sculptura de mari dimensiuni, alături de desenele fine construiesc un tot unitar plin de forţă.
Seriile ample de lucrări ce reprezintă antologii de mituri şi credinţe se dezvoltă în cadrul demersului artistic a lui Alexandru Rădvan. Un nou tip de abordare în care materialele dure ca lemnul şi cimentul primesc în urma unui grafism fin al desenului noi valenţe artistice. Aşa cum afirma şi criticul de artă, Adrian Guţă în textul catalogului expoziţiei: Reliefurile în lemn sau în ciment depun şi ele mărturie pentru capacitatea de sinteză formală pe care o etalează în operă Alexandru Rădvan, pentru sensibilitatea artistului faţă de textura materialului în care lucrează şi abilitatea de a o pune în valoare.   
text de Diana Dochia

Alexandru Rădvan/ Ulise
Vernisaj/ 21 iunie
Perioadă de vizitare/ 21 iunie - 21 iulie
Új Kriterion Galéria/ Str. Petôfi, nr.4, Miercurea Ciuc

www.ujkriteriongaleria.ro 

Új Kriterion Galéria

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.