900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Aurel Vlad, invitat la emisiunea Vorba de Cultură - 30 ianuarie – 3 februarie

De Difuzor GF| 30 Ianuarie, 2023 | Categorie: meseriași | Vizualizări: 591

În perioada 30 ianuarie – 3 februarie, invitatul emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este sculptorul AUREL VLAD.
Aurel Vlad (n. 1954) a absolvit secţia sculptură a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, la clasa Getei Caragiu-Gheorghiţă, în 1984. Doctor în Arte Vizuale din 2005. A fost conferențiaruniversitar la Universitatea Națională de Arte din București; decan al Facultății de Arte Plastice (2008-2012). Din 1990, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.


Lucrările sale au fost prezentate în numeroase expoziții personale și de grup în România, Germania, Japonia, Italia, Franţa şi Austria. Este și autorul unor opere de artă monumentală, precum: „Cortegiul Sacrificaţilor“ (1999), bronz, aflată la Memorialul Sighet din Sighetul Marmaţiei; „Izvorul vieţii“ (2001), piatră, şi „Coloana Mariei“ (2002), piatră, ambele în Beratzhausen (Germania).

În 2003, a fost distins cu premiul al III-lea la Simpozionul Internaţional de Sculptură din Fuente Palmera, Spania. În România a obţinut, printre altele, Marele Premiu „Constantin Brâncuşi” la Bienala de Pictură – Sculptură din Timişoara, în 2010, şi Premiul pentru excelenţă în artă, acordat de Uniunea Artiştilor Plastici din România, în 2014. În toamna anului 2022, i s-a acordat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, pentru lucrarea „David și Goliat”. 


La Muzeul de Artă din Craiova este prezent, în această perioadă, cu expoziția „O lume aproape fericită” (curator Cătălin Davidescu).


Ascultaţi-l pe Aurel Vlad în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 30 ianuarie până vineri 3 februarie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere. 

aurel vlad vorba de cultura sculptura

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro