900 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Andrei Bucureci împarte cu noi isprăvile anului trecut. # Guild Report 2021

De Graphic Front| 27 Mai, 2021 | Categorie: meseriași | Vizualizări: 746

2020 a însemnat pentru mine o surpriză și din punct de vedere profesional și personal. Am binevenit încă un membru în familie, un băiețel pe nume Andi și am lucrat, ca și până acum, online, atât din București cât și de la Tulcea, cu două fundații și câteva organizații la proiecte foarte interesante.
Din punct de vedere curatorial am reușit o premieră pentru mine, să pun la punct două expoziții de colaje în spațiul alternativ de la Vine21/ AM Speciality Coffee. Și cumva am sincronizat expozițiile înainte și după izolarea din pandemie. În cadrul expoziției am reunit patru artiști de colaje care îmi plac mult, Cristiana Bucureci, Ada Moisă, Ramona Iacob și Andrei Stan. Cele doua expoziții s-au numit Pop-Up Expo și Colajul în epoca pandemiei.
Înainte de izolarea din luna aprilie și mai am reușit să merg la un concert foarte fain al artistei P0LLY în Club Control, cântare care a concis cu apariția ei pe coperta numărului de început de an Decât O Revistă. Am ajuns și la câteva evenimente interesante după pandemie și aș menționa Romanian Design Week 2020, unde am jucat cu plăcere ping-pong în aer liber cu doi prieteni.

Menționez o colaborare foarte faină, în cadrul proiectului Bridge al fundației Terres des Hommes Romania, unde am lucrat la campania Hidden Pain Is Still Pain. Am creat împreună mai multe elemente ale campaniei și aș menționa aici cele 5 podcasturi pentru specialiștii despre violența de gen în rândul copiilor migranți și spotul Let’s Unhide the Pain. Faptul că am început colaborarea cu Daniel Stanciu, realizatorul podcastului treișasecinci, a însemnat un influx tare binevenit de energie. Daniel a realizat podcasturile din proiectul mai sus menționat și montat spotul campaniei. Împreună am filmat și înregistrat și patru episoade din podcastul muzical pe care urmează să îl lansez, The Sound of Art to Come.

Din miriada de evenimente online aș menționa ediția 2020 Animest, dar și faptul că m-am înscris și am participat, ca și concept artist, în cadrul festivalului Animest, la competiția Pitch Please, cu o animație videoclip muzical. Am urmărit și câteva sesiuni muzicale și concerte prin streaming, și aș menționa aici sesiunile de marțea ale producătorului de dub Gaudi și concertul trupei de indie folk locale We Singing Colors. Viața mea muzicală și-a continuat rutina cu interviuri cu artiști și muzicieni pe platformele Electronic Beats Romania și Black Rhino Music.
Un motiv de petrecere în familie a fost faptul că coperta ultimului număr Glamour a fost un colaj realizat de soția mea Cristiana Bucureci.
Am încheiat anul alături de fiul nostru și fiica noastră și alături de bunici, după ce evident ne-am testat și primit rezultate negative. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră!
2021 se anunță un an la fel de special și plănuiesc să îmi reiau activitatea curatorială prin expoziții online și lansări cultural-muzicale deosebite.


Aceste articole stau sub tagul #GUILDREPORT – O intenție GraphicFront pentru cunoaștere reciprocă și consolidare a breslelor.
 

andrei bucureci guild report curatori

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.