853 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Sora lui a încuiat ușa atelierului în acea zi, și nimeni n-a mai deschis-o de atunci.

De Difuzor GF| 12 Februarie, 2019 | Categorie: remember imprimare | Vizualizări: 1422

Briany a trecut dincolo în 6 mai 1983. Fusese un om mărunțel cu părul alb și față tinerească, genul de chip despre care se spune că poate aparține doar unui bărbat niciodată căsătorit. Lucrase că tipograf al localității Kells, orașul meu natal din ținutul irlandez Meath. Inima lui a încetat să bată chiar în atelierul folosit de-a lungul anilor de toate firmele și organizațiile din oraș. Însă puțini își mai amintesc despre asta…
Briany a murit tocmai când construia un poster ce urmă să între la tipar pentru clubul local de golf. Sora lui a încuiat ușa atelierului în acea zi, și nimeni n-a mai deschis-o de atunci. Până recent, când și femeia a trecut la cele veșnice. Avea impresionantă vârstă de 96 de ani. De asemenea, nu fusese măritată vreodată.
Așa se face că spațiul a ajuns în proprietatea unui văr al lor. Acesta a donat comunității locale tot ceea ce se găsea înăuntru, iar cu ajutorul artistului local Mark Smith (Type Trail) s-a asigurat că părțile componente ale tipografiei vor redeveni funcționale și vor putea fi reasamblate într-o altă locație din oraș: într-un muzeu, dar unul unde să se poată lucra.

Mă simt profund onorată și emoționată de-a fi fost invitată în refugiul lui Briany, de a-i fi fotografiat locul de muncă, de a mi se fi permis să documentez acest loc incredibil și de-a fi văzut setul său de litere de tipar, chiar acelea ce se regăsesc pe multe dintre clădirile orașului nostru: hotelul Headford Arms, feroneria lui Bryan Farrelly, clubul Gaeil Colmcille GAA, clubul de golf Headford, Ballymacad Hunt, T&J Gavigan Book Makers. Am enumerat doar câteva dintre ele.

Imprimeria lui Briany a reprezentat o incursiune printre amintirile copilăriei mele, evocandu-mi emoțiile vremurilor trecute și cărările pe care am pășit în localitatea noastră. Ea este tot ce are mai bun orășelul Kells.
Mulțumesc tuturor celor implicați în salvarea acestor minunate artefacte!

Text și fotografii Stephanie Daly -
Ireland DesertedTraducerea și adaptarea Bianca Nedelcu, Călin Torsan

Dacă ți-a plăcut acest articol, donează 1Eu redacției Graphic Front, 
ajută-ne să păstrăm blogul curat de publicitate.

 

 


 

Stephanie Daly Ireland Deserted Irlanda

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro