859 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Mesia în regia lui Robert Wilson.

De Difuzor GF| 21 Iunie, 2020 | Categorie: teatru-dans | Vizualizări: 572

Poate fi văzut online aici, acum
Cunoscut drept creator al unor imagini uimitoare, regizorul și artistul vizual Robert Wilson a realizat o producție fascinantă după „Mesia”, adaptată de Mozart după Handel. Gottfried van Swieten i-a cerut lui Mozart să modernizeze bine cunoscuta partitură, creată de Handel cu cincizeci de ani în urmă, în 1742.

Dirijorul Marc Minkowski este foarte iscusit în combinarea stilul baroc cu posibilitățile tonale ale orchestrei clasice Musiciens du Louvre. Extraordinarul cvartet de soliști format din Elena Tsallagova, Wiebke Lehmkuhl, Richard Croft, José Coca Loza se îmbină perfect în revărsarea de imagini gândite de Wilson. „O operă de artă cu adevărat completă.” - Opernglas

MESIA
Mozartwoche 2020 & Compania de producție: UNITEL
De: George Frideric Handel
Adaptarea: Wolfgang Amadeus Mozart

Regia: Robert Wilson
Dirijor: Marc Minkowski

Orchestra Les Musiciens du Louvre
Cor Philharmonia Chor Wien
Dirijor cor Walter Zeh
Soprană Elena Tsallagova
Alto Wiebke Lehmkuhl
Tenor Richard Croft
Bas José Coca Loza
Regia video: Tiziano Mancini

O coproducție de ORF / 3sat și UNITEL în cooperare cu Stiftung Mozarteum și Festivalul Salzburg

Data premierei: 26 ianuarie 2020
Durata: 2h 15min

Spectacol prezentat în limba germană, cu traducere în limbile română și engleză.
Spectacol difuzat doar pe teritoriul României.

Peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii vor fi difuzate gratuit, din 12 până pe 21 iunie, pe site-ul oficial FITS,
www.sibfest.ro/fits-online, dar și pe pagina de Facebook și canalul de YouTube. Festivalul Internațional de Teatrul de la Sibiu este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu sub Înaltul Patronaj al Președinției României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanțator al evenimentului. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.
Informații pe larg:
www.sibfest.ro/fits-online

FaceBook event aici

 

robert wilson mesia mozart handel

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro