883 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Lansare de carte, în prezența autoarelor, Maria Surducan & Anna Júlia Benczédi

De Difuzor GF| 25 Iunie, 2019 | Categorie: ilustrație | Vizualizări: 2185

”Aurul din inima munților e păzit de Știme, fiinţe stranii şi misterioase a căror frumusețe tulbură minţile oamenilor de rând. Dar ce se întâmplă când un muritor îndrăgostit reușește să câștige inima uneia dintre ele, iar iubirea lor amenință vechea rânduială a locurilor? ”

Știma Apelor este o poveste despre dragoste, încredere, magie și lăcomie, inspirată de basmele Europei de Est. Banda desenată a pornit ca un webcomic, scris de Maria Surducan și desenat de Anna Júlia Benczédi, a fost serializată în HAC!BD iar anul acesta, cu sprijinul Fondului Jazz in the Park și al Asociației Illustrart, vede lumina tiparului. Cartea a fost publicată în două ediții, română și maghiară și se găsește în librării. Apariția volumului al doilea este planificată pentru toamna lui 2019.

Joi, 27 iunie, autoarele vă așteaptă la o întîlnire cu povești și desene la Librăria Independentă Bookstory, Bulevardul Eroilor nr. 8, Cluj-NapocaMaria Surducan
Lucrează ca ilustrator şi autor de bandă desenată în studioul său din Cluj-Napoca. Îi place mitologia românească, basmele şi cafeaua. Susţine că meseria ei adevărată e aceea de povestitor.  A publicat patru romane grafice şi lucrează ca scenarist la Ştima Apelor. Recent,
alături de sora ei Ileana, de Anton Groves și Damian Groves, a primit premiul pentru art-directing pentru filmul de animație Opinci.
 
Anna Júlia Benczédi
La job ilustrează cărţi pentru copii, în timpul liber devorează graphic novels şi marshmallows. Desenatoare versatilă, jonglează cu tuşul şi tableta grafică. A publicat în Glorioasa Fanzină, Urban Comics şi Ţara desenată, iar la Ştima Apelor lucrează ca desenator şi colorist. Se antrenează astfel pentru a deveni autoare de super webcomic-uri interminabile cu care să cucerească internetul.

maria surducan anna júlia benczédi

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro