883 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

”Arta nu e ieftină, cum e și firesc. Nu-i un produs la comandă...." Roman Tolici la intersecțiile de miercuri BRD Scena 9, azi 18 septembrie, ora 19.30

De Difuzor GF| 18 Septembrie, 2019 | Categorie: conferințe | Vizualizări: 1365

Noul sezon al Intersecțiilor de miercuri la Rezidența BRD Scena 9 începe cu pictorul Roman Tolici, unul dintre cei mai importanți și iubiți artiști vizuali români contemporani, explorator al realității, al cruzimii și aparențelor, al conștiinței individuale și colective. Creator de suprarealism cotidian pornind de la un realism fotografic inconfundabil. Va fi despre condiția artistului independent, despre pîine și artă, despre supraviețuire, despre nesupunerea artei și viața ei în lume. Roman Tolici este reprezentat de Galeria Mobius și de-a lungul anilor a expus în galerii și muzee independente la Moscova, Stuttgart, Berlin, Paris, Praga, Viena, Graz, Frankfurt, Bruxelles, Istanbul, San Francisco și New York.

”Arta nu e ieftină, cum e și firesc. Nu-i un produs la comandă. Până la urmă, cumperi niște bucăți de spirit de la cineva, iar ele-s făcute cu foarte multă muncă. Sunt puțini oameni care purced la cumpărarea unei lucrări. Sunt și mai puțini cei care se pot numi cu adevărat colecționari. (Roman Tolici, într-un interviu pentru Scena9, realizat de Andra Matzal)


Sezonul 5 al Intersecțiilor de miercuri va cuprinde din septembrie pînă în decembrie șapte conferinte și sesiuni de dialog care vor aduce în prim plan șapte teme ale lumii contemporane, de la condiția artistului la cea a migrantului, de la etica transplantului la neuroștiința moralității și analiza comportamentului criminal. Vă invităm să adresați întrebări pentru invitații noștri, pe pagina evenimentului. În Sezonul 5, Intersecțiile de miercuri vor alterna săptămînal cu Intersecțiile de sîmbătă pentru copii, acestea din urmă fiind realizate pînă la sfîrșitul anului în parteneriat cu Centrul pentru Etica aplicată.

Intersecțiile de miercuri sînt un proiect creat și dezvoltat de scriitoarea Svetlana Cârstean. În prezent Intersecțiile se desfășoară în cadrul unui parteneriat de durată cu BRD Societe Generale. Primul sezon al Intersecțiilor a avut loc în 2015, în cadrul candidaturii Bucureștiului pentru competiția Capitală Culturală Europeană 2021. Intersecțiile de miercuri Sezonul 5 sînt finanțate de Fundația9, co-produse și găzduite de Rezidența BRD Scena9.

Puteți asculta toate edițiile din Sezonul 4 al Intersecțiilor de miercuri în varianta podcast la:

soundcloud.com/intersectiiledemiercuri

Imaginea Intersecțiilor de miercuri în acest sezon este realizată de ilustratoarea Ana Maria Dudu.


Foto/ Mobius


 

tolici scena9 svetlana carstean

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro