553 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Alexe Popescu al anului 2017. Origami, această geometrie palpabilă, ar trebui să intre in programa școlară

De Atelierul de Grafică| 26 Aprilie, 2018 | Categorie: MESERIAȘI | Vizualizări: 478

2017. Books and other hooks.

Pe lângă titlurile curente, am desenat
Colecţia de Ştiinţă, la Publica. Se găsesc aici texte extrem de savuroase despre lucrurile care ne înconjoară. Aş da doar două exemple: 10 materiale minune şi poveştile lor incredibile de Mark Miodownik şi Viaţa secretă a copacilor de Peter Wohlleben.
Am lucrat câteva proiecte de design grafic pentru UiPath, o companie românească de robotică software (RPA), şi proiecte de identitate vizuală pentru Lupşa Asociaţii - societate de avocatură şi Luminarium - showroom de corpuri de iluminat.
Am jurizat pentru a treia oara Cele mai frumoase cărţi din România, cu surprize foarte plăcute şi de această dată. Am tipărit al treilea tiraj RO-KIT: Identitate românească în 50 de componente! Portofelul P-2 a primit de sărbători haine de firmă de la Friends/TBWA. Am pregătit de asemenea şi un nou membru al seriei.
Am devenit mare fan al stilului origami geometric, exersând lucrări japoneze din anii '70-'80. Tema cubului, de exemplu, are peste 50 de rezolvări distincte. Spectaculoase sunt şi structurile rotative. Origami, aceasta geometrie palpabilă, ar trebui să intre in programa școlară ;)

Am continuat workshopurile de design grafic analog la Creative Learning, unde întâlnesc de fiecare dată oameni interesanți și talentați.

Am fost impresionat de dimensiunea nesperată a protestului #rezist, și de explozia de creativitate generată.  

În 2017 am stat prea mult pe rețele și prea puțin pe munte. Sper sa fie invers în 2018 ;)


alexe meseriasi

Despre autor

Atelierul de Grafică
ATELIERUL DE GRAFICĂ semnează articolele care nu pot fi atribuite unei singure persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de mai mulți oameni, fie că prezintă un punct de vedere comun.

Articole asemănătoare