858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Un secol rusesc, ilustrat într-o carte foarte generoasă, premiată în multe țări. O nouă apariție la Editura Frontiera.

De Difuzor GF| 24 Septembrie, 2021 | Categorie: ilustrație | Vizualizări: 1093

Distinsă cu mai multe premii europene, cartea spune istoria secolului XX rusesc așa cum au trăit-o mai multe generații ale familiei Muromțev, în aceeași veche casă moscovită: războaie, revoluții, zile de glorie sau ceasuri sumbre. Cartea alternează intrările de tip jurnal, în care un membru al familiei povestește întâmplări personale pe fondul unor evenimente politice, și planșele de tip colaj, în care găsim relatări obiective ale istoriei. Cartea este o incursiune fascinantă și în istoria obiectelor vremii: jucării, piese de mobilier, obiecte casnice, fragmente de ziare, fotografii și poezii, toate ordonate în planșe de tip colaj, minuțios ilustrate. Unele obiecte dispar, înghițite de iureșul istoriei, altele sunt păstrate de la o generație la alta.

“Este uimitor câtă istorie poate spune o casă - prin oamenii care o locuiesc, prin decorul lor cotidian, prin hainele și cărțile lor. O sută de ani în casa noastră este o carte cu un format mare, generos, în care a încăput, iată, un secol întreg ilustrat. Și, dacă știm multe despre istoria lumii apusene, de ce nu am ști la fel de multe despre partea aceasta de lume în care ne aflăm? Ultimul secol de istorie rusească a reverberat până la noi și i-am simțit din plin cutremurele. De ce să nu-i aflăm și poveștile?” - Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera


Cartea are 64 de pagini, are coperte cartonate, 35x25cm și este disponibilă pe site-ul editurii la prețul de 75 lei.

Autoare: Aleksandra Litvina și Anna Desnițkaia

Traducere din limba rusă: Justina Bandol


DESPRE AUTOARE

Aleksandra Litvina este editor, istoric și autoare de cărți istorice și ghiduri. A fost nominalizată în anul 2021 la premiul Astrid Lindgren Memorial Award. În calitate de autor, a scris cărțile O sută de ani în casa noastră, care a câștigat numeroase premii internaționale, Transiberianul și Istoria transportului (împreună cu Anna Desnițkaia). Aleksandra este, de asemenea, colecționar și participă în mod constant la spectacole, expoziții și performance dedicate istoriei costumelor și vieții private.

Anna Desnițkaia este una dintre cele mai cunoscute ilustratoare din Rusia. Îi place să ilustreze în special cărți de non-ficțiune. Cele mai recente cărți ilustrate de Anna Desnițkaia sunt Transiberianul de Aleksandra Litvina, Gina din Siberia de Jane Bernstein și Charlotte Glynn și Istoria transportului de Aleksandra Litvina. Anna Desnițkaia combină tehnicile manuale de lucru cu cele digitale pentru a obține compoziții mari și detaliate. Lucrările sale au fost distinse cu nominalizării și premii importante: Bologna Children’s Book Fair Illustrators Exhibition (2019), nominalizare la Premiul Astrid Lindgren Memorial Award (2018) și la Premiul German de Literatură pentru Tineret (2018), Premiul Mărul de Aur la Bienala Bratislava (2017) și Premiul AOI World Illustration Award. Anna Desnițkaia locuiește la Moscova împreună cu soțul și cei doi copii. www.behance.net/anya    www.instagram.com/anyadesnitskaya

Acest advertorial a fost achiziționat de Editura Frontiera. 
Pentru a beneficia de un pachet de promovare, vă rugăm accesați acest link


 

editura frontiera Aleksandra Litvina Anna Desnitkaia ilustratie promo GF ilustratie advertorial frontiera

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro