882 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Aveam tricouri proaspete şi planuri de viitor. Aşa că nici n-a mai contat ţeapa luată.

De Călin Torsan| 17 Octombrie, 2016 | Categorie: muzicieni | Vizualizări: 1451

Ce se găsește între 1 și 2? Poate numai mult tumult…
S-a împlinit exact unul. Un an de când. Era tot aşa: o zi urâtă, ca astăzi. Ne îndreptam cu emoţie spre locaţia primului concert. A fost o seară deosebită, iar Atelierul de Grafică era încă de-atunci lângă noi, consemnând momentul prin fotografii. Aveam tricouri proaspete şi planuri de viitor. Aşa că nici n-a mai contat ţeapa luată. A fost păcatul celor de-acolo, iar amănuntul a rămas numai o istorioară de povestit amicilor. La bere. De-atunci s-au petrecut multe cu noi: un album scos în Grecia; câteva concerte reuşite, susţinute în contexte speciale; două tipuri închegate de spectacol; colaborări cu mai mulţi muzicieni; o coloană sonoră. E vremea să suflăm în lumânare şi să vă mulţumim celor care-aţi ales să ne-ascultaţi uneori. Noapte bună. Sau la mulţi ani! (Răspunsul la întrebarea din titlu poate fi descoperit printre gândurile lui Cantor. Matematician german: 1 ∞ 2). Şampania!
Articolul de atunci: 
https://www.graphicfront.ro/ro/stirea-gf/evenimente/muzica/1/e417.html 

Am pornit acest proiect muzical cu mai bine de un an în urmă. multumult își propunea încă de atunci ceea ce încearcă și acum: practicarea exclusivă a muzicii libere, dar și crearea unui grup unde să se poată manifesta și întâlni diverși artiști improvizatori. Asta explică desele noastre avataruri, când acustice, când electrice, luând forma mereu schimbătoare a duetelor, a triourilor sau a formulelor de cvartet. Nucleul în jurul căruia se învârt toate aceste povești este format din: Călin Torsan (suflător), Victor Podeanu (chitarist), Marius Achim (percuție) și Vasile Gherghel (scenografie acustică). în decembrie 2015, la casa Thirsty Leaves Music din Salonic, am lansat albumul nostru de debut - ZIGZAG. Conține 3 piese și a fost înregistrat împreună cu Andrei Kivu (violoncel electric) și Juan Carlos Negretti (baterie). Ilustrarea live a filmului mut Din groazele lumei, lansarea discului (ambele desfășurate în 2015), apariția recentă din UNAgaleria și spectacolul FUNEBRU sunt concertele noastre emblematice. Un show special a fost acela dat de Noaptea Muzeelor, la Palatul Mogoșoaia, având-o ca invitată pe Irinel Anghel, un nume important al scenei improvizatorice din România. Următorul material pe care-l pregătim (FUNEBRU) sondează spațiul sonor al muzicilor funerare. Este dezvoltat într-un spectacol mai amplu, cu proiecție video, voce și dans. Un tip aparte de spectacol, complet acustic, îl reprezintă Oglinzi din Orient, unde sursa de inspirație o constituie muzicile vechiului Imperiu Otoman. Exoticul pânzei sonore este completat prin didgeridoo, boluri tibetane și un instrumentar format din percuții neconvenționale.  

multumult muzica

Despre autor

Călin Torsan
Caut să completez prin cuvinte ceea ce nu pot susține prin sunete. Sau, mai degrabă, invers. Scriu constant, deși sunt foarte convins de confuziile existente în limbajul literar. Și chiar dacă mă-ndoaie neputința cuvintelor. Cărțile și concertele... S-o găsi în ele măcar o brumă de bine pentru cetate. Învăț, așadar, să fiu cetățean. Deși rămân un om revoltat. Și-un Sisif. (Călin Torsan)
 

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.