859 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Új Kriterion, adică Noul Kriterion - Miercurea Ciuc

De Graphic Front| 07 Decembrie, 2011 | Categorie: sculptură | Vizualizări: 1944

Ori de câte ori merg în provincie, mă trezesc că liniștea după care tânjesc atâta până să ajung acolo, mă gonește înapoi în nu mai mult de 3-4 zile. Nu spun că Bucureștiul e cel mai efervescent loc ori că bucureștenii nu pot fi provinciali sau poate chiar mai rău. Ar fi o discuție întreagă aici. Vreau să spun doar că numai cine a trăit mai mult în ambele locuri poate știi cum e. Sau, mai bine zis, cine a încercat să facă ceva în ambele locuri, înțelege cu adevărat ce zic.
În ideea discuției neîncepute mai sus - pe care poate ați avut-o vreodată la vreo masă, la vreo bere, sau pe care poate ca o veți purta de acum încolo - vă semnalez resuscitarea proiectului Kriterion: noul Kriterion, la Miercurea-Ciuc.
Cred cu tărie că dacă ce se întâmplâ acum în Miercurea-Ciuc s-ar întâmpla și în alte 5 orașe ale României, și ar avea și continuitate, în câțiva ani chiar am avea unde să fugim din București și unde să vrem să stăm mai multe zile.
De asemenea cred că, indiferent de sorginte, naționalitate, culoare etc. prosperitatea caprei vecinului ne va aduce și nouă bunăstare și bunăsimțire.
Proiectul galeriei
Új Kriterion Galéria (Noul Kriterion) începe acum, mai bine zis pe 9 decembrie și intenționează să țină mult și mai ales bine. Cu 6 expoziții pe an, șase artiști din diferite țări, cataloage tipărite și tot ce mai trebuie.
Concluzia mea e că trebuie salutat orice proiect de genul ăsta pentru că nu e un lucru puțin să faci ceva pe fondul liniștii culturale din provincie.

Proiectul începe cu expunerea Mircia Dumitrescu - desen și sculptură - și va continua în 2012 cu:
Antal Vasarhelyi
https://antalvasarhelyi.wordpress.com/
Gaal Jozsef https://gaaljozsef.blogspot.com/
Rădvan Alexandru https://radvanpainting.blogspot.com/
Duliskovich Bazil https://www.bazilduliskovich.com/page.php
Dianne Kaufman https://www.diannekaufman.co.uk/

Președintele Fundației Kriterion Áron Hajdú
Curator Részegh BotondImagini din expoziție, folosite prin amabilitatea Uj Kriterion


Új Kriterion Galéria

Despre autor

Graphic Front
Graphic Front semnează articolele care nu pot fi atribuite neapărat unei persoane din atelierul nostru. Asta înseamnă, fie că sunt lucrate de cineva de la noi, fie că e un material preluat de la invitații sau colaboratorii noștri.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.