895 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Copilăria lui Rossini, carte ilustrată pentru copii – o lucrare pe cât de serioasă, pe atât de veselă

De Carla Duschka| 03 Martie, 2021 | Categorie: graphic design | Vizualizări: 1602

Clasic e fantastic, un proiect binecunoscut și foarte iubit în București și-a extins zona de „influență” de pe scena de spectacol în zona editorială – așa a pornit o nouă serie de cărți ilustrate pentru copii denumită Copilăria marilor muzicieni. O mișcare binevenită într-un context educațional în care muzica este adesea complet neglijată sau atât de plicticos și greoi predată în școli.

Am avut bucuria de participa la această lucrare, Atelierul de grafică fiind implicat în coordonarea vizuală a câtorva titluri din serie, dar pentru unul dintre volume – Gioachino Rossini și povestea lui Wilhelm Tell –,  contribuția a fost complexă și serioasă de tot: adică am desenat. Din nou!, ce bucurie!! :)
Dacă tot am avut parte de vremuri cu mai multă liniște și mult mai puțin timp pierdut în trafic, iată că se leagă altfel responsabilitățile și poți fi răsplătit cu lucrări care cer tihnă și o altfel de concentrare. Mi-am dorit să iasă o lucrare pe cât de serioasă, pe atât de veselă și tonică, pe măsura muzicii lui Rossini. Sper că am reușit!

Cartea, proiect educațional al Asociației Clasic e Fantastic a fost realizată cu sprijinul Ambasadei Elveției în România și a Swiss Sponsors’ Fund și este disponibilă în format electronic începând cu 1 martie 2021.
Cartea se poate descărca gratuit de
aici

Mulțumim pentru încredere și provocare!

Din această serie sunt finalizate și volumele dedicate lui Ceaikovski, ilustrat de Ana-Maria Lemnaru și Chopin, ilustrat de Annabella OroszAutoare Cristina Sârbu, Ana Sârbu
Layout și ilustrații Carla Duschka – Atelierul de grafică
Corector Michaela Roșu
Litere Obla by LetterPalette, Harman Script
Editura Muzicală
Format 205 × 260mm
46 pagini – ediție electronicăCartea se poate descărca gratuit de aici

Rossini Clasic e Fantastic Cristina Sarbu Ana Sarbu editura muzicala book design muzica atelierul de grafica ilustratie copii ilustratie

Despre autor

Carla Duschka
Carla este licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și lector asociat în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.