870 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Atelier de serigrafie la Street Delivery 2017

De Călin Torsan| 25 Martie, 2018 | Categorie: imprimare | Vizualizări: 1627

Serigrafia e procedeul de imprimare cu ajutorul unui ecran de mătase. E de-ajuns să știi asta, pentru ca viermii gândurilor s-o apuce de năuci prin duzi. Cândva, în marele Imperiu Otoman, sultanul a distrus cafenelele. N-a avut de ales, căci ienicerii, soldați din corpul de elită, obișnuiau să fumeze prea mult opiu în fața altui ecran de mătase, cel pe care se desfășurau spectacolele de umbre numite Karagöz. Personajele din carton erau viu colorate. Când mă gândesc la Octav, mi-aduc aminte șosetele roșii, purtate ca prezentator de festival. Caraghios.
(Fragment scris de Călin Torsan, prezent în prima lucrare a seriei Street Delivery Books: Cartea Atelier Street Delivery 2016)

 

street delivery calin torsan

Despre autor

Călin Torsan
Caut să completez prin cuvinte ceea ce nu pot susține prin sunete. Sau, mai degrabă, invers. Scriu constant, deși sunt foarte convins de confuziile existente în limbajul literar. Și chiar dacă mă-ndoaie neputința cuvintelor. Cărțile și concertele... S-o găsi în ele măcar o brumă de bine pentru cetate. Învăț, așadar, să fiu cetățean. Deși rămân un om revoltat. Și-un Sisif. (Călin Torsan)