858 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Ada Solomon - invitata emisiunii „Vorba de cultură”

De Difuzor GF| 09 Septembrie, 2019 | Categorie: film artistic | Vizualizări: 676

În perioada 9-13 septembrie, invitata emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este producătoarea de film ADA SOLOMON.

Absolventă a Institutului de Construcții din București, Ada Solomon a lucrat inițial în publicitate, pentru ca în 1993 să-și înceapă cariera în producția de film, la studiourile Domino.
În 2004 a înființat, împreună cu Avi Karpick, compania de producție de film Hi Film.

De atunci, a fost producătoare și coproducătoare a peste 50 de filme, a câștigat peste 180 de premii în festivaluri de primă mărime precum Sundance, Berlin, Cannes, Locarno, Karlovy Vary, Sarajevo. Cele mai recente realizări ale sale ca producătoare includ Globul de Cristal la Festivalul de Film Karlovy Vary pentru filmul lui Radu Jude „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, Premiul Special al Juriului CinEast pentru „Soldații. Poveste din Ferentari”, regia Ivana Mladenovic, Premiul FEDEORA la Karlovy Vary pentru „Marița”, regia Cristi Iftime, Leopardul de aur la Locarno & Premiul Silver Astor la Mar del Plata pentru „Inimi cicatrizate”, regia Radu Jude, Ursul de Aur pentru „Poziția copilului” în regia lui Călin Netzer, Ursul de Argint pentru regia filmului „Aferim!” de Radu Jude. A fost producător executiv al filmului „Toni Erdmann” în regia lui Maren Ade, nominalizat la Oscar și câștigător a numeroase premii europene.

A colaborat la realizarea de filme artistice și documentare cu principalele personalități ale Noului Cinema Românesc. Inițiatoare a Festivalului de Film NexT, membră în consiliul de administrație al Academiei Europene de Film, Președinte executiv al EWA (European Women in AudioVisual Network).

Ascultaţi-o pe Ada Solomon în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 9 până vineri 13 septembrie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.

credit foto ALEX GÂLMEANU

ada solomon film ema stere vorba de cultura

Despre autor

Difuzor GF
Material furnizat de prietenii sau partenerii noștri (Radio România Cultural, Fundația Cărturești, One World Romania, Zeppelin, Igloo media, Centrul Ceh, Centrul Național al Dansului, Graphicart-News, Asociația Ephemair, Poster Jam, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera) sau provenind din arhiva Graphic Front, biblioteca Atelierului de grafică, sau alte surse. (menționate de fiecare dată la sfârșitul articolului)
Dacă dorești să distribui o informație din zonele noastre de interes, scrie-ne la adresa hello@atelieruldegrafica.ro