883 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Festivalul International George Enescu - 1958

De Carla Duschka| 11 Septembrie, 2011 | Categorie: despre tipăritură | Vizualizări: 2134

Zilele astea pare că respirăm un aer mai normal având un adevărat festival european de muzică la noi în urbe.

Ca să fim foarte sinceri, ne bucurăm mult de muzică, dar tot la 'ale noastre' tindem să ne uităm mai atent sau mai critic; și ne-a atras atenția un amănunt: iată cum arăta imaginea Festivalului Enescu în anul 1958, adică acum 53 de ani. Decent, nimic special, nu spunem că e o mare realizare. Totuși parcă are impact, parcă e mai optimist, mai viu, mai internațional!?!
Unul din argumentele proiectului nostru editorial Grafică fără computer, revine. Ne întrebăm dacă imaginea actuală a festivalului, sau cea a edițiilor foarte recente, reflectă un progres vizual care ar fi fost firesc într-o perioadă așa mare de timp, jumatate de secol...
Suntem curioși de părerile voastre. 

afise vechi poster

Despre autor

Carla Duschka
Carla este licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și lector asociat în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.