11.07.2015 carla duschka
Fără îndoială, Teatrul Național București [TNB] arată mult mai bine așa, curățat și readus la forma lui inițială. Este acum o clădire cu personalitate. Cel puțin la exterior. Rămâne să descoperim interiorul.

DAR ce ne facem cu literele care semnalizează intrările în diferitele săli și spații?!
Cum e posibil ca în 2015 să fie aplicate asemenea forme grosolane, butucănoase, disproporționate și enorm de mari – pe post de denumiri ale sălilor? Niște cuvinte prost spațiate, fără vreun raport armonios cu ansamblul, într-o nefericită (obsesivă!) nuanță aurie. Iar despre diacritice nu poate fi vorba nici de această dată.
În contextul unor investiții enorme cu ocazia acestui șantier, al ambițiilor de a face un teatru greu de egalat ca număr de săli, nu s-a gândit nimeni că aceste cuvinte trebuie să arate și ele foarte bine și eventual elegant?

Domnilor, dați literele alea jos dacă vreți să avem un spațiu cultural cu adevărat european ori contemporan sau cum vrem să-l mai denumim!…

PS. Avem și o favorită: litera A!  Sau poate aveți altă opinie?


Foto Carla Duschka
carla duschkaeste licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și asistent universitar în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.
Vizualizări: 1543

 

 


Tags:   

 

 

sorin gociu

13.10.2015 la 17:16

sa nu ne mire daca in urma unei cascade investigationale, detectiviste, am afla ca autorii (morali chiar) acestor litere sunt aceeasi ca cei ai literelor de la intrarile in pasajele din Bucuresti. in haosul instaurat dupa revolutie avem si noi ceva standardizat: kitsch-ul...

Reply

GF team

14.10.2015 la 00:08

- răspuns pentru sorin gociu -

Adevarat. Mai bine să nu investigăm, că cine știe peste ce mai dăm...putred totul.
Mulțumim de feedback.

Reply

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite