12.05.2014 obiect
Hotel Discret va fi o amplă retrospectivă axată pe design-ul grafic și cel de produs, din România anilor 1950-1990. Ideea noastră a fost să creăm un refugiu, care să adune în același spațiu, într-un context omogen, însemne grafice, litere volumetrice și diferite ambalaje ale unor produse alimentare sau de consum, realizate și produse în România, în a doua parte a secolului 20. Din păcate, toate aceste obiecte au dispărut treptat și discret din spațiul public. Punctul de pornire al proiectului este categoric definit de transformările sociale și urbanistice care au marcat și care impregnează în continuare aceasta Wegwerfgesellschaft (în engleză, "throwaway society) în care trăim. Contrar altor societăți din Europa de Vest, în România, cultura recuperării, revalorificării și, nu în ultimul rând, a reintroducerii într-un circuit de consum a unor produse și obiecte care până la urmă definesc istoria designului românesc din ultimile decade, este, din păcate, încă în etapa unui timid început de conștientizare. 


Cu ocazia primei ediții Romanian Design Week, ne-am propus așadar, să readucem în atenția publicului larg, o varietate impresionantă de produse care surprind printr-un design grafic de multe ori extrem de reușit, pe alocuri ludic în abordare și care, prin minimalismul și compozițaia sa geometrică, a rezistat în timp și pare astazi mult mai contemporan decât ne-am fi putut aștepta. (Eclectico Studio)

Expoziția este inițiată de Eclectico Studio și este organizaă în colaborare cu Atelierul de grafică


foto Ciprian N. Isac

Expoziția face parte din evenimentele colaterale a Romanian Design Week, prima ediție.
Vizualizări: 2983

 

 


Tags:         

 

 

mario

13.05.2014 la 17:36

De unde provin toate aceste litere? Nu era interesant și contextul de unde au venit?

Reply

Blecscsa

14.05.2014 la 14:37

Pai nu mai sunt, ca le-ati luat voi.

Reply

echipa GF

16.05.2014 la 18:37

- răspuns pentru Blecscsa -

Cele mai multe au ajuns la fierul vechi. Multe au disparut odata cu casele pe care stateau, sau odata cu schimbarea destinatiei acestor cladiri. Ar trebui să ne bucurăm că încă mai pot fi văzute câteva la locul lor sau într-o expoziție. Vor ramâne în curând doar în poze, în cărți sau in povestile oamenilor. Te asteptam maine!

Reply

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite