08.12.2013 carla duschka
(...) Una lângă alta, avem în acest volum peste 700 de piese. Fiecare fază a lucrului a eliminat câte 100 de semne din carte. Ne-am oprit aici. Acest distilat pe care îl savurați, acoperă bine perioada anilor comuniști și completează tabloul graficii utilitare și nu numai. Cele câteva insigne și decorații pe care le-am inclus sunt doar o altă întruchipare tehnică a aceluiași tip de compoziție, întâlnit la mărci. Am identificat tendințe, cerințe și chiar mâini comune. Evident, selecția ne aparține. Am grupat materialul după două categorii: cea care le subordonează unor forme geometrice, respectiv cea formată din sigle ori din numele complete ale instituțiilor pe care le reprezintă. Ne-am ostenit să alăturăm și denumirile lor, lucru care poate fi de folos uneori. Această a treia carte încheie demersul nostru editorial despre modestele împliniri ale graficii din anii de dinainte de ‘89. Vom continua să observăm și să relatăm pe GF acest fenomen greu de exhaustat. Orice completare, corecție, opinie va fi binevenită și ne va bucura. Încă mai e loc pentru alte priviri. (fragment din prefața cărții)


Cartea poate fi găsită în librăriile Carturești, Anthony Frost și Kyralina
foto Ciprian Isac
carla duschkaeste licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și asistent universitar în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.
Vizualizări: 2183

 

 


Tags:            

 

 

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite