Graphic front - carti gf - 1. TiparGrafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri
Primul volum este dedicat imaginii tipărite.

Lansare
Lansarea s-a întâmplat la Cafe Verona, Cărturești, în 4 decembrie 2010, si a fost însoțită de o mică expoziție cu afișe reale.
Imagine
Imaginile alese sunt peste 400. Selecția a fost dificilă, din foarte multe imagini. Am preferat imagini mai puține și mai mari pe pagină, decât multe și mici; iar, din respect pentru cititorii nevorbitori de limbă română, am tradus aproape tot conținutul imaginilor în limba engleză.

Câteva exemple din imaginile prezente în carte puteți găsi la linkurile de mai jos:
- afișe de teatru, film, spectacole, festivaluri, propagandă, protecția muncii
- etichete de chibrituri, jocuri, ambalaje, plicuri
- coperte de carte, broșuri, reviste, carte pentru copii
- desene după care s-au tipărit timbre
- publicitate de produse, servicii, instituții
Text
Partea scrisă a cărții nu e foarte mare, dar destul de consistentă. Viviana Iacob ne povestește despre rolul reprezentării în construirea societății, iar Călin Torsan apelează la experiențele proprii, în  felul lui, cunoscut deja multora. Cartea începe cu un argument al editorului și se încheie cu o cronologie a publicațiilor din acea vreme, sistematizată de Mihai Tudoroiu.
Specificații tehnice
Cele 160 de pagini, format 16,5 x 23,5 cm, sunt integral policromie.
Am ales o hârtie gălbuie, offset clarex literatura ivory de 120g/mp. Bine legat în fascicole cusute, blocul de carte este prins între coperte cartonate plastifiate mat, cu vorsatz colorat pe ambele fețe.
ISBN 9789738892316
Preț carte
(59 lei)
Volum epuizat.

Distribuție
Cartea se mai poate găsi în unele librării Cărturești.

 

Plata online cu card prin Paypal

Puteți achita online cu card cărţile comandate, prin Paypal. Expedierea se face prin poștă, în momentul confirmării plății. Pentru a comanda alegeți unul dintre butoanele de mai jos:

Comenzi
din România

Comenzi
din Europa

Comenzi
din SUA si restul lumii

 

 

 

carmen nistor

15.01.2011 la 12:55

Felicitari pentru initiativa! Parca ne lipsea ceva si nu stiam ce... Demersul vostru curajos si banuiesc extrem de anevoios este demn de toata lauda!
Am comandat cartea imediat ce s-a lansat si am primit-o aici, in Germania, unde studiez momentan la Univesitatea de Arte din Saarbrucken. I-am povestit despre voi si profesoarei mele, Indra Kupferschmid, si a fost placut impresionata atat de site cat si de carte. Din doua motive: pentru cat de bine arata cartea (alegere fericita a hartiei, cromatica, ineditul materialelor prezentate) si pentru ca fonturile sunt create de un bun prieten de-al ei. In concluzie am comandat si pentru ea un exemplar tiparit.
Asteptam cu deosebit interes aparitia volumului doi :)
Spor la treaba!

Reply

atelierul de grafica

15.01.2011 la 13:07

- răspuns pentru carmen nistor -

Multumim pentru coment-ul tau care ne-a bucurat f. mult!
Astfel de feedback nu poate decat sa ne ajute in continuarea proiectului - asa ca speram sa reusim cel putin la fel si cu restul volumelor si sa nu dezamagim pe nimeni.
Faptul ca profesionisti de top precum doamna Kupferschmid apreciaza lucrarea noastra este un lucru important si o bucurie in plus - fain ca ne-ai scris despre asta.
Cunoastem unele dintre lucrarile dansei si in general ce inseamna scoala germana de grafica de carte - este f. bine ca ai ocazia sa fii acolo o vreme.
Dincolo de asta, e bine sa putem contribui cumva cu lucruri bune la ce se intampla aici in zona graficii - permite si un altfel de dialog cu colegii (mult mai experimentati!) din afara, problema fontului de exemplu! Credem ca esti de acord.
Asteptam in continuare sugestii, pareri, completari - orice remarca constructiva e binevenita, sau, de ce nu, sa ne impartasesti din experienta studiului tau de acolo.

Reply

peromaneste.com

11.05.2011 la 20:04

Am ajuns aici de la: http://imprint.printmag.com/daily-heller/romania-romania-romania/Ideea acolo este ca grafica la noi ar avea influente ceho-polace. Asa sa fie? Altfel, daca doriti o distributie pe masura efortului colectiv, incercati listare cu Amazon (macar la filialele europene ale acestuia). Mult succes!

Reply

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite