Graphic front - carti gf - 3. LOGO-URI

Volumul III - Mărci, sigle, logograme
Seria cărților Grafica fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri lansată de Atelierul de grafică în 2010 cu Materiale tipărite, urmată în 2011 de LITERE. Desen, relief, volum,  continuă cu partea a treia – Mărci, sigle, logograme. Ediția are ca obiect de studiu identități vizuale, logo-uri, medalii, semne, diferite demersuri cu caracter grafic ce aparțin perioadei comuniste din România.

Imagini
Cartea este rezultatul unei perioade de documentare începută în 2008 în diferite spații: combinate, fabrici, muzee, biblioteci dar mai ales colecții și arhive.
Detalii tehnice
Format/ 16,5 x 23,5 cm
Număr pagini/ 160
Hârtie/ offset clarex literatura ivory de 120g/mp
Tipar/ offset integral policromie
Coperte/ cartonate cașerate cu hârtie colorată în masă
Folio/ doua culori
Legătură/ fascicole cusute cu ață
ISBN 9789738892330
Echipa GF 2013
Documentare și imagini/ Atelierul de grafică, Mihai Tudoroiu
Foto/ Ciprian Isac
Texte/ Șerban Alexandrescu, Silviu Dancu, Atelierul de grafică
Corectură/ Călin Torsan
Prelucrare foto/ Ciprian Isac, Irina Colan
Traducere/ Samuel W. Onn, Anca Rotar
Concept grafic și editorial/ Carla Duschka, Ciprian Isac
Alti contributori/ Oana Clițan, Florian Ciobanu, Cristian Dumitru
Parteneri de cercetare
OSIM, Asociația Muzeul Jucăriilor, Carturești, Centrul Ceh, Florian Ciobanu, colecții particulare.
Parteneri pentru promovare
Revista Igloo, Fundatia Arhitext Design, Radio Guerrilla, Radio România Cultural, RFI Romania, Dilema Veche, Headsome Communication, Synopsys, UNArte, Exhibit Arhitectura, Vitamin Arthitects, Revista Modelist, The Institute, AFCN.
Preț
49 lei cu transport inclus, oriunde în România -- la toate comenzile direct către noi, la atelier@atelieruldegrafica.ro (plată ramburs; ordin de plată)
Distribuție
Cartea se găsește în librăriile Cărturești, Anthony Frost, Kyralina.

 

Plata online cu card prin Paypal

Puteți achita online cu card cărţile comandate, prin Paypal. Expedierea se face prin poștă, în momentul confirmării plății. Pentru a comanda alegeți unul dintre butoanele de mai jos:

Comenzi
din România

Comenzi
din Europa

Comenzi
din SUA si restul lumii

 

 

 

anca

05.12.2012 la 21:16

asteptam cu entuziasm lansarea volumului 3, mais nous sommes deja en hiver....iar singura amprenta vizuala a albului copertii celui de-al treilea volum il regasim doar in stratul anemic de zapada DECEMBRISTA. noiembrie a trecut. pe cand volumul 3?

Reply

echipa GF

09.12.2012 la 20:00

- răspuns pentru anca -

Da, din păcate aplicația pentru finanțare a volumul 3 nu a fost câștigatoare anul acesta. Și pe noi ne-a surprins asta. Cu toate acestea noi lucrăm la materialul pentru carte și cu puțin noroc o vom lansa când zăpada va fi fost uitată, în primăvara anului ce vine. Mulțumim de întrebare, și stai pe aproape:)

Reply

dennis

07.07.2013 la 19:36

In pofida faptului ca se utilizeaza extrem de mult computerul astazi, graficieni anonimi sau uitati ne uimesc si astazi cu maiestria manufacturarii constructiei desenului de litera si insemne grafice prin diverse mijloace tehnice. Felicit initiativa si efortul de a va documenta, analiza si expune toate acestea. For fi informatii vizuale si scrise, utile pentru toti cei pasionati si interesati de orice fel de ramura a domeniului artei grafice, fie ca e vorba de letter-ing si caligrafie, arta posterului, a ilustratiei, a cartii (sau altor publicatii editoriale sau mai pe scurt a graphic-design-ului in genere) - prezentate atat pe acest site cat si in cele 3 volume. Dincolo de aspectul aparent banal si strict comercial al elementelor graficii publicitare se pune in evidenta latura calitativ-cultural-artistica si de patrimoniu in ceea ce priveste influenta artei grafice din trecut (indiferent de perioada) catre arta grafica contemporana. Va urez succesc in continuare!

Reply

gf team

08.07.2013 la 11:45

- răspuns pentru dennis -

Multumim Dennis. Intr-adevar, tot acest fond de imagine trebuie cel putin conoscut, daca nu si folosit. Chiar daca nu are neaparat un caracter identitar, el face face parte dintr-un demers, chiar a avut rezultate notabile, si ar fi chiar nesabuit sa nu-l iei in considerare. Fie ca esti grafician sau nu.

Reply

gf team

08.07.2013 la 11:48

- răspuns pentru anca -

Suntem în măsură să-ti raspundem acum: la inceputul iernii, in acest an, vom avea volumul III GFC. Stai aproape de noi:) Toate bune

Reply

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.

nume

adresa e-mail

introduceţi exact codul din imagine

trimite