702 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Triarii @ Signvm Imperii - a doua ediţie - 12.02.2015 - Control Club

De Silvia Iancu| 09 Februarie, 2015 | Categorie: muzică | Vizualizări: 1465

Pe vremea când strămoșii noștri, âia mai puternici și mai pricopsiți, aveau drumuri mai bune decât avem noi acum, triarii erau ultima linie în armata romană. Triarii erau formați din cei mai bătrâni și experimentați luptători, cei mai bogați și mai dibaci din legiune, piesa de rezistență, artileria grea, cireașa de pe tort.

în vremea noastră, Triarii este numele unui proiect muzical născut în 2004, în Germania, din ideea lui Christian Erdmann. Muzica Triarii este o îmbinare de martial industrial cu neoclasic și neo-military pop. Din 2004 și până în prezent, Triarii a înregistrat 7 materiale discografice. Sound-ul este războinic, aprig, este o invazie agresivă în spațiul nostru placid. Muzele care îl înspiră pe Christian Erdmann nu sunt sensibile, fragile, nu sunt zeițe delicate, nu poartă veșminte diafane și coronițe din flori. Ele sunt amenințătoare, aprige, îmbrăcate în armuri lucitoare, poartă arme încercate în cele mai grele bătălii și pornesc un atac asupra existenței aparent sigură și tihnită. Fiecare album îți spune o poveste despre bătălii grandioase, fatalitate, decădere, nimicire, dar și renaștere și noi orizonturi. Fiecare piesa în parte poate fi coloană sonoră pentru o întâmplare legendară. în compozițiile sale, Erdmann folosește bucăți orchestrale colosale, puternice, copleșitoare, cadențate de bubuitul înspăimântător al tobelor militare, explozii, tunete furioase și, printre astea, versuri simple, austere, sau doar incantații intonate de coruri grandioase, sobre, impetuoase. Chiar dacă, uneori, instrumentalul îmbrățișează vocile grave până la sufocare, estompând cuvintele, nu deranjează pentru că toate contribuie la un act artistic absolut, o creație tenebroasă și totuși atât de armonioasă.Dincolo de orice controversă sau etichetă politico-ideologică, Triarii este exclusiv despre muzică, este manifestare artistică, este atmosferă de o epicitatea desăvârșită. Nu mă face să-mi lustruiesc armura, sa-mi scot sulițele din beci și să plec la război, nu mă îndeamnă să mă răzvrătesc și să mă înrolez, este doar artă de dragul artei, așa cum Erdmann se explică și își explică actul artistic în declarația ars gratia artis.
Pe 12 februarie în Club Control, Triarii își aduce iarăși legiunile marțiale în București pentru a doua ediție Signvm Imperii.

site  official website  https://www.triarii.de
photos https://alternation.eu/

victoria httpss://www.youtube.com/watch?v=TG0ek9zNcUU
we are one httpss://www.youtube.com/watch?v=Jb4BIs2Vres
anthem from the iron flame
httpss://www.youtube.com/watch?v=9myZRZfh4Mc

muzica

Despre autor

Silvia Iancu
Silvia Iancu economist. Pasionata de sunete, litere, imagini, implicata in proiectul AKM (Another Kind of Music), prima emisiune de muzica pe e-mail, o alternativa la mijloacele convetionale de consum, dar si un proiect pentru promovarea muzicienilor (AKM Records).

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.