584 Articole

rezultate preluate din toată arhiva de articole

Porți din Brașov. Prima carte din seria Patrimoniul discret, publicată de Atelierul de Grafică.

De Carla Duschka| 11 Decembrie, 2013 | Categorie: carla duschka | Vizualizări: 3810

Peste 200 de fotografii (ansambluri, detalii) semnate șerban Bonciocat + texte de Petra Vlad traduse în engleză de Samuel W.F Onn, în prima carte din seria Patrimoniul discret a Atelierului de grafică, poate fi găsită, alături de alte cărți frumoase, la standul Idioma, în cadrul Bookfest 2014.

(…) Prin numeroasele suprapuneri istorice şi etnice, toate formele de patrimonializare sunt manifeste în cadrul unui oraş: există un patrimoniu major şi unul minor, sunt identificabile fenomene patrimoniale incontestabile dar şi fenomene mar­ginale. // Pentru partizanii modernizării cu orice preţ, obiectele vechi sunt o piedică în calea dezvoltării, ei nesocotind capitalul de cunoaştere pe care acestea îl pot aduce; pentru apărătorii patri­moniului, acesta este o sursă de inspiraţie şi chiar o garanţie a existenţei unei civilizaţii. (Petra Vlad) 

Detalii tehnice
număr de pagini 144integral policromieformat 16,5 x 23,5 cm/ hârtie offset bel/ radeče papir, 120g/mp./ coperta cartonată cașerată cu pânză/ supracoperta policromie/ finisaje folio pe copertă/ tipar Imprimeria Arta GraficăLayout/ Atelierul de Grafică, Carla Duschka și Ciprian IsacText/ Petra Vlad/ Corectură/ Călin TorsanTraducere/ Samuel W.F. Onn/ Fotografii/ șerban Bonciocat
Cartea poate fi găsită în librăriile Carturești și Librăria Kyralina.
Alte detalii despre carte aici

fotografie documentara patrimoniu romanian heritage book design atelierul de grafica book design ciprian n. isac

Despre autor

Carla Duschka
Carla este licențiată în arte plastice, grafică (studii universitare la Bucuresti și postuniv. la Berlin) având ca principală preocupare grafica de carte. Este grafician la Atelierul de grafică și asistent universitar în cadrul UNArte București. Este unul din fondatorii proiectului GF.

0 comentarii

Scrie un comentariu

Graphicfront vă recomandă ca opiniile exprimate să fie scurte şi la obiect. În general, nu trebuie să depăşească lungimea articolului original. Comentatorii trebuie să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la discuţie şi să folosească un limbaj corect şi civilizat. Graphicfront îşi rezervă dreptul de a modifica sau respinge comentariile care nu întrunesc aceste cerinţe.